Κάλεσμα για το residency «LANDXCAPES - art, storytelling, landscape»

landxcapes_art_storytelling_landscape

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσκαλεί νέους καλλιτέχνες της χώρας μας, ηλικίας 18 μέχρι 35 ετών να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα residency «LANDXCAPES - art, storytelling, landscape», που θα πραγματοποιηθεί από 8 - 19 Οκτωβρίου 2018, στο Salento της Ιταλίας, σύμφωνα με την ανοιχτή διεθνή πρόσκληση του διεθνή οργανισμού Βjcem.

Το LANDXCAPES αφιερώνεται στις δραματικές αλλαγές που υπέστη η περιοχή του Salento εξαιτίας της επιδημίας που ενέσκηψε με το βακτήριο Xylella fastidiosa που έχει προσβάλει ολόκληρες φυτείες ελιάς στην ευρύτερη περιοχή. Σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Περιφέρεια της Puglia σε συνεργασία με το διεθνή οργανισμό BJCEM και προβλέπει τη δημιουργία 6 δεκαμελών ομάδων καλλιτεχνών που θα συντονίζονται αντίστοιχα από 6 εξειδικευμένους επιμελητές για τους εξής τομείς τέχνης: παράσταση, αφήγηση, σχέδιο, βίντεο / φωτογραφία, δημόσια τέχνη / τέχνη τοπίου, ζωγραφική / γλυπτική.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα συμμετέχει στο πρόγραμμα LANDXCAPES και θα στηρίξει έξι (6), κατά ανώτατο όριο, νέους καλλιτέχνες από όλη τη χώρα (Έλληνες ή και νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα). Η επιλογή των καλλιτεχνών, του συνολικού αριθμού και των τομέων τέχνης που θα εκπροσωπήσουν την κάθε χώρα, θα γίνει με ευθύνη των επιμελητών του προγράμματος, μετά την ολοκλήρωση της συλλογής όλων των αιτήσεων από τους εταίρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, την αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της BJCEM στα αγγλικά, και το Έντυπο Αίτησης, κάντε κλικ εδώ. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, το αργότερο μέχρι τις 21.00 – ώρα Ελλάδας [ 20.00 - ώρα Ιταλίας ]. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στο: application@bjcem.org με απαραίτητη κοινοποίηση στη διεύθυνση: bjcem.gr@minedu.gov.gr