«Ανακάλυψε τον εαυτό σου» 16η βιωματική ημερίδα

banner_dancei_760x428_p2

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018

Shantom, Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala»
 

Η εναρμόνιση του νου με το σώμα επιφέρει ψυχική υγεία, κάτι που η Λήδα Shantala με τη μητέρα της ηθοποιό Σμάρω Στεφανίδου γνώριζαν καλά, όταν δεκαπέντε χρόνια πριν δημιουργούσαν  το Κέντρο Τεχνών Shantom. Στο Shantom το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» ήταν και παραμένει ο πρωταρχικός στόχος. Η Λήδα Shantala, μέσα από τη γιόγκα, τον κλασικό ινδικό χορό και τη χοροθεραπεία και η Σμάρω Στεφανίδου μέσα από τη δική της τέχνη –του θεάτρου, με μοναδικό κίνητρο να προσφέρουν τη γνώση και τις εμπειρίες τους, συνεργάστηκαν με εξαιρετικούς δασκάλους και δημιούργησαν ένα χώρο αλλιώτικο από τα συνηθισμένα. Ένα χώρο που προσφέρει αυθεντικούς δρόμους άσκησης και σοφίας από όλο τον κόσμο. Χώρο που σέβεται την ατομικότητα, την ιδιαιτερότητα και τις διαφορετικές ανάγκες του καθενός ξεχωριστά, επιτυγχάνοντας έτσι την αρμονική συνύπαρξη και τις αξίες της συλλογικότητας.

Η ανακάλυψη του εαυτού είναι το ζητούμενο και η πορεία προς αυτό απαιτεί σωστή καθοδήγηση που προϋποθέτει γνώση, εμπειρία και σοβαρότητα. Οι καθηγητές μας -ο καθένας στο είδος του αυθεντία- με αξιόπιστες και πολυετείς σπουδές, πείρα στη διδασκαλία και εμπειρία στη ζωή, μεταδίδουν με φροντίδα και ευθύνη τη γνώση τους στους ασκούμενους.

Η διαδρομή προς τον εαυτό έχει πολλά μονοπάτια και διαφορετικές διαδρομές, που όμως όλες διέπονται από αξίες και σοφία: Κλασική Ινδική Γιόγκα, Πιλάτες, Χοροθεραπεία, χοροί -Ανατολίτικος Αιγυπτιακός, Εναέριος, Σύγχρονος, ο χορός της Isadora Duncan, Latin- και Πολεμικές Τέχνες -Kung fu, T’ai chi (Yang), Σπαθασκία, Αυτοάμυνα.

Όπως η γνωριμία με τον εαυτό δεν μπορεί παρά να είναι βιωματική, έτσι και η γνωριμία με τις τεχνικές που οδηγούν στην εμβάθυνση δεν μπορεί παρά να είναι αντιστοίχως βιωματική. Γι΄ αυτό και η Λήδα Shantala μαζί με τους συνεργάτες της προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ανοικτά μαθήματα και performances, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ασκηθούν, να κατανοήσουν το μάθημα και να δουν την τέχνη στην ολοκληρωμένη της μορφή από την επίδειξη του δασκάλου.

  • Κλασική Ινδική Γιόγκα -και για παιδιά
  • Πιλάτες, Alternative Dance Fitness (NIA)
  • Χοροθεραπεία
  • Χοροί: Ινδικός κλασικός Bharata Natyam, Ανατολίτικος  - και για μαμάδες με κόρες, Εναέριος, Σύγχρονος, Εκφραστικός χορός Isadora Duncan, Latin, Αφρο-σύγχρονος
  • Πολεμικές Τέχνες: Kung fu, T’ai chi (Yang), Αυτοάμυνα για Γυναίκες, Σπαθασκία
  • Παραστάσεις, Performances από τη Λήδα Shantala και τους συνεργάτες της

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων της ημερίδας εδώ
 


info: Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 | Shantom Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών Σμάρω Στεφανίδου - Λήδα Shantala, Τριπόλεως 35Α, Κ. Χαλάνδρι (μετρό Χολαργός), τηλ 210 671 75 29 (Τρίτη & Πέμπτη 10.30-13.30 & Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00-21.30, 14:00-22:00) | Ώρες ημερίδας 14.00 - 22.00 | Ελεύθερη είσοδος