Περισσότερος χορός φέτος στο ΜΜΑ

cinderella_gae_lle_riou_et_anne-laure_seillan

Στον φετινό καλλιτεχνικό προγραμματισμό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στον κύκλο «Χορός στο Μέγαρο», εκτός από τις τακτικές συνεργασίες του οργανισμού με μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, θα συμμετέχουν και ελληνικά ονόματα με νεότερες ή πιο παλιές ομάδες χορού.

Tο μοναδικό Nederlands Dans Theater 1 καλεσμένο και πάλι στην Αθήνα, θα καθηλώσει για άλλη μια φορά το κοινό με τέσσερεις παραστάσεις, που θα δώσει στις 2, 3, 4, 5 Φεβρουαρίου 2019. Θα παρουσιαστούν χορογραφίες της Σολ Λεόν (Sol Leon) και του Πωλ Λάιτφουτ  (Paul Lightfoot), της Κρύσταλ Πάιτ (Crystal Pite), καθώς και το νέο έργο του Μάρκο Γκαίκε (Marco Goecke) που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα αυτό τον Σεπτέμβριο.

Τα Χριστούγεννα, αντί του συνηθισμένου ‘παραδοσιακού’ γιορτινού Καρυοθραύστη, το ΜΜΑ προσκαλεί τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, την περίφημη χορευτική ομάδα του Πριγκιπάτου του Μονακό, με την πιο εντυπωσιακή εκδοχή της Σταχτοπούτας, του αγαπημένου παραμυθιού των παιδικών μας χρόνων, σε μουσική Σεργκέι Προκόφιεφ.

Οι ελληνικές ομάδες

  • Ο Andrea Rama θα παρουσιάσει τη χορογραφία του A Line Supreme  (28, 29 Νοεμβρίου 2018)
  • Ο Αλέξης Τσιάμογλου από την κολεκτίβα Rough Cut θα παρουσιάσει το Requiem, a choreographed portrait (11, 12 Ιανουαρίου 2019),
  • Η χορογράφος και εκπαιδευτικός Σοφία Μαυραγάνη και ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Πολυμενέας - Λιοντήρης θα παρουσιάσουν την περφόρμανς Breaking Art II (8 Μαρτίου 2019) με πρωτότυπα έργα από νέους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο ομώνυμο εργαστήριο τους, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Μέγαρο, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι.
  • Η Ιωάννα Πορτόλου με την Ομάδα χορού Griffόn θα δείξουν το νέο έργο τους με τίτλο Elizabeth (4 – 6 Απριλίου 2019)
  • Ο κύκλος "Χορός στο Μέγαρο" κλείνει με δύο ιδιαίτερες βραδιές, στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάζεται το Requiem for Aleppo (19 & 20 Απριλίου 2019), μια νέα χορογραφία βασισμένη σε ιστορίες Σύριων προσφύγων (σε συνεργασία με το Syrian Relief Fund).
  • Επίσης, θα συνεχιστούν και εφέτος οι προβολές του The Bolshoi Ballet, σε αναμετάδοση από τη Μόσχα, με έργα κλασικού ρεπερτορίου.
     

info: Μεγάρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 728 23 33


 

φωτο: Η Σταχτοπούτα / Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο