2ο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών και για το Χορό

category2

Το 2018, η ARTWORKS βράβευσε 60 καλλιτέχνες ώστε να συνεχίσουν να δημιουργούν και να θέτουν καίρια ερωτήματα μέσα από το έργο τους. Το 2019 επιδιώκει να στηρίξει ακόμη περισσότερους.

Αναγνωρίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο της τέχνης στη σύγχρονη ζωή και στοχεύοντας στην επιβράβευση και την οικονομική στήριξη ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και στην ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η Artworks ετοιμάζεται να καλωσορίσει τους φετινούς Fellows, ώστε να ερευνήσει μαζί τους όλα όσα μπορούν να συμβάλουν στην εξέλιξή τους.

Στο 2ο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (2nd SNF Artist Fellowship Program), η ARTWORKS θα ενισχύσει 80 άτομα (75 καλλιτέχνες και 5 επιμελητές εικαστικών εκθέσεων), για χρονικό διάστημα 8 μηνών, τα οποία δραστηριοποιούνται σε ένα από τα παρακάτω πεδία:

● Εικαστικές τέχνες: ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία, εγκαταστάσεις, περφόρμανς, εικαστικό βίντεο, πολλαπλά και νέα μέσα, ψηφιακές μορφές τέχνης
● Κινούμενη εικόνα: μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation
Χορός: ερμηνεία, χορογραφία
● Επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων

Κάθε άτομο, εφόσον επιλεχθεί (ARTWORKS Fellow), θα λάβει χρηματικό βραβείο 8.000€ και παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε όλες τις δράσεις που θα διοργανώσει η ARTWORKS (σεμινάρια, workshops, masterclasses από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, ομιλίες καλλιτεχνών, θεωρητικών και άλλων), που στόχο έχουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των συμμετεχόντων, να καλλιεργήσουν τον δημιουργικό διάλογο και να ενισχύσουν την προοπτική συνεργασιών.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 4 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2019. Οι Fellows θα επιλεχθούν από επιτροπές αξιολόγησης που έχουν συσταθεί ειδικά για αυτόν το σκοπό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της ARTWORKS καθώς και στη σελίδα της στο Facebook και Instagram. Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ

Η ARTWORKS δημιουργήθηκε το 2017 με σκοπό να αποτελέσει γόνιμο πεδίο δράσης για τους έλληνες καλλιτέχνες και υποστηρίζεται με ιδρυτική και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 


info: ARTWORKS, Ιπποκράτους 9, 10679 Αθήνα, τηλ. 210 364 70 65, contact@art-works.gr