« ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ 2 »... σε επανάληψη

15ο Διενθές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Για όσους έχασαν την πρώτη μετάδοση τον Ιούλιο, το ντοκιμαντέρ για το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας προβάλλεται στο σινέ+  σε επανάληψη, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010, στις 8:10 το πρωί. Όχι και πολύ βολική ώρα για Σάββατο !!

 

ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ 15ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2009

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010, στις 18:40

Το σινέ+, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρακολουθεί από κοντά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας με ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο καταθέτουν την άποψή τους όλοι οι πρωταγωνιστές του θεσμού.

Μία μέρα μετά την έναρξη του 16ου Φεστιβάλ Χορού, το ντοκιμαντέρ μας πάει ένα χρόνο πίσω στον Ιούλιο του 2009 στην περσινή διοργάνωση και παρουσιάζει μια σειρά από συνεντεύξεις και αποσπάσματα από τις 12 παραστάσεις που συνέθεσαν το πρόγραμμα. Χορογράφοι, χορευτές, οι υπεύθυνοι των σεμιναρίων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ παίρνουν το λόγο και μιλούν για τη δουλειά τους, για τις επιρροές τους, τις συνεργασίες αλλά και την πηγή έμπνευσής τους.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται η καλλιτεχνική διευθύντρια του θεσμού Βίκυ Μαραγκοπούλου, ο γιαπωνέζος χορογράφος και χορευτής Saburo Teshigawara, η γαλλο-βιετναμέζα Ea Sola, ο Josef Nadj, η ισραηλινή Jasmin Vardimon, ο Αντώνης Φωνιαδάκης, η Κατερίνα Παπαγεωργίου, η βέλγικη κολεκτίβα των Peeping Tom, ο Xavier Le Roy, η Mathilde Monnier, η καθηγήτρια παραστατικών τεχνών Bojana Kunst, ο διάσημος χορογράφος Ted Stoffer.

 

«ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ 2»
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τρίκας
Συνεντεύξεις: Γιώργος Μητρόπουλος
Διάρκεια: 45’
Παραγωγή: ΕΡΤ Ψηφιακή - σινέ+, 2010