Μπαλέτα Γκζελ και ρώσικη χορευτική παράδοση

dmk_3672-dkulikov-_____

«Αιώνια Ρωσία» ονομάζεται το χορευτικό θέαμα που θα παρουσιάσει το Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Χορού της Μόσχας Γκζελ. Η χοροθεατρική ομάδα θα δώσει δυο παραστάσεις αφιερωμένες στην επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα! Υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή της, του χορογράφου Βλαντίμιρ Ζαχάρωφ, περισσότεροι από 40 ταλαντούχοι χορευτές με περίπου 1000 πλούσια, αυθεντικά κουστούμια (όλα φτιαγμένα στα εργαστήρια των θεάτρων Μπαλσόι και Στανισλάβσκι), θα ζωντανέψουν σπάνιους θησαυρούς της πλούσιας ρωσικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης!
Ο Βλαντίμιρ Ζαχάρωφ είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και μεγάλος θαυμαστής του Μίκη Θεοδωράκη. Έτσι έχει δημιουργήσει μια ειδική χορογραφία πάνω στο συρτάκι από την ταινία «Ζορμπάς», την οποία θα συμπεριλάβει στις παραστάσεις της Αθήνας!

Ενσωματώνοντας την πλούσια λαϊκή παράδοση των διαφόρων περιοχών της Ρωσίας, το Μπαλέτο Γκζελ αναβιώνει σκηνές από το παρελθόν και το παρόν και εμπνέεται από τα αριστουργήματα της λαϊκής ρωσικής τέχνης, όπως τις χαρακτηριστικές πορσελάνες Γκζέλ, από τις οποίες πήρε και το όνομά του.

info : 16-17 Οκτωβρίου 2010 │Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τηλ. 210 72 82 333 │ ώρα : 16 Οκτωβρίου στις 21:00 & 17 Οκτωβρίου στις 11:30 και στις 20:00│