Οι "Συνήθειες"

nea-eikona-5

Οι «Συνήθειες», μια ταινία του Γεράσιμου Ρήγα για τη ζωή και την καθημερινότητα των σπουδαστών της Κρατικής Σχολής Χορού, κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου σε dvd, από την Feelgood Entertainment. Η ταινία, η πρώτη μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη, γυρίστηκε το 2005 και παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη την ίδια χρονιά, στο πλαίσιο του 6ου Videodance Φεστιβάλ Ταινιών Χορού. Έχει επίσης προβληθεί στις ΗΠΑ και στο Φεστιβάλ του Τορίνο (2005).
Η ταινία – ντοκιμαντέρ παρακολουθεί βήμα προς βήμα τη μικρή κοινωνία της Κρατικής Σχολής Χορού, από τους σπουδαστές και τους δασκάλους της, έως τους χορογράφους και το διοικητικό προσωπικό. Κινηματογραφημένη με αμεσότητα και χωρίς αφήγηση, η ταινία δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα σώματα των σπουδαστών και στη σκληρή προσπάθεια που καταβάλλουν σε καθημερινή επανάληψη για την εκπαίδευσή τους.

Το dvd ολοκληρώνεται με την παράσταση των σπουδαστών, όπου παρουσιάζονται τέσσερεις χορογραφίες τους. Η διπλή συλλεκτική κασετίνα περιέχει επίσης μονταρισμένες σκηνές από τη διδασκαλία της Risa Steinberg και του Δημήτρη Καμινάρη και slideshow από φωτογραφίες. Το εξώφυλλο έχει σχεδιάσει ο Βλαδίμηρος Λεβίδης. Η ταινία θα διατίθεται στα video club, βιβλιοπωλεία και δισκοπωλεία όλης της χώρας, στην τιμή των 14,90€.