"Οκτάνα" και "Πρόσχημα" στην 6η Βαλκανική Πλατφόρμα Χορού

Η 6η Βαλκανική Πλατφόρμα Χορού 2011 (BDP 2011) θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 23 Απριλίου 2011, σε συνεργασία με το Exodos, το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας (15 έως 24 Απριλίου 2011). 

18 χορογράφοι από 8 χώρες θα παρουσιάσουν μικρής διάρκειας έργα, ή ολοκληρωμένες δουλειές τους, σε μια ειδική επετειακή έκδοση (10 χρόνια), αφιερωμένη στο σύγχρονο χορό στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ένα τμήμα του προγράμματος της BDP 2011 θα περιλαμβάνει διαφορετικές performances χορογράφων που έχουν επιλεγεί από τον Jan Fabre, επιμελητή του Exodos Festival. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται οι δουλειές των : Ivo Dimchev (BDP special guest performance προσκεκλημένη από τον Jan Fabre), Caglar Yigitogullari, Alper Marangoz (Τουρκία), Kire Miladinoski (Μακεδονία ), Matija Ferlin, Barbara Matijevic (Κροατία), Matjaž Farič και Milko Lazar, Ματέγια Bucar, Μπόγιαν Jablanovec, Σνιεζάνα Premus (Σλοβενία), Κωνσταντίνος Ρήγος / ΟΚΤΑΝΑ χοροθέατρο (Ελλάδα), Ferenc Sinko / Groudfloor και Cosmin MANOLESCU & Serial Παράδεισο, (Ρουμανία). Θα παρουσιαστούν επίσης έργα που δημιουργήθηκαν από τους Paul Dunca (Ρουμανία), Μάρκο Μίλιτς (Σερβία), Krassen Krastev (Βουλγαρία), Μαρία Κολιοπούλου (Ελλάδα) και Sezen Tonguz (Τουρκία).

Η διεθνής κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τους εταίρους της BDP και τον Jan Fabre, επιμελητή του Exodos Festival 2011, επέλεξε τους συμμετέχοντες από 170 αιτήσεις που παρελήφθησαν, με βάση την ποιότητα της δουλειάς τους, τη σύλληψη και το εθνικό τους στίγμα. Το πλήρες πρόγραμμα του BDP 2011 και ο πλήρης κατάλογος των θεάτρων και των ξενοδοχείων θα αποσταλούν σε όλα τα ενδιαφερόμενα άτομα στα μέσα Φεβρουαρίου 2011.

Αν σας ενδιαφέρει να λάβετε περισσότερες πληροφορίες και, ενδεχομένως, να παραβρεθείτε στη Βαλκανική Πλατφόρμα Χορού 20111, παρακαλούμε επικοινωνήστε με :
• Χριστίνα Πολυχρονιάδου, συντονίστρια της BDP 2011 / Full House Promotion, info@fullhousepromotion.gr
• Νατάσα Zavolovsek, Katja Stušek, παραγωγούς της BDP 2011 και Exodos Festival Zavod : exodos@exodos.si

H BDP ξεκίνησε από τους Cosmin MANOLESCU και Dessy Gavrilova το 2000, με την συν-επιμέλεια των : Exodos Ljubljana (SI), Full House Promotion (GR), Lokomotiva (MK), The Red House - Sofia (BG), SOM (TR), ACPAI (CGSG - TR), Gabriela Ίδρυμα Tudor (RO).