΄Ιδρυση Ευρωπαϊκής 'Ενωσης Χοροθεραπείας (ΕΑDMT)

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χοροθεραπείας έχει τη χαρά να ανακοινώσει την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του επαγγελματικού κλάδου της Χοροθεραπείας. Η εναρκτήρια Γενική Συνέλευση έλαβε χώρα στις 25 Οκτωβρίου 2010 στο Μόναχο της Γερμανίας. Η Γερμανική Ένωση Χοροθεραπείας και η Πρόεδρός της Susan Bender παραχώρησαν τον χώρο του Κέντρου Χοροθεραπείας, την καταστατική έδρα της νέας Ένωσης, για να φιλοξενήσουν τη συνάντηση. Η ίδρυση της Ένωσης έγινε σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία και εγκρίθηκε ήδη από συμβολαιογράφο του Μονάχου μετά την Εναρκτήρια Συνέλευση.

Δεκατρείς Ευρωπαϊκές Ενώσεις συμμετείχαν στο σημαντικό αυτό γεγονός(Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Τσεχία) , με την παρουσία 24 αντιπροσώπων και 4 επιπλέον παρατηρητών. Οι κύριοι στόχοι της Εναρκτήριας Συνέλευσης ήταν η υιοθέτηση του καταστατικού της Ένωσης, του κώδικα δεοντολογίας και των κανονισμών, καθώς και η εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Μετά από υποβολή, συζήτηση και υλοποίηση προτάσεων, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν οι: Suzan Scarth Πρόεδρος (Αγγλία), Antonella Monteleone Γενική Γραμματέας (Ιταλία), Νίνα Αλκαλάη Ταμίας (Ελλάδα), ενώ η Kristine Vende (Λετονία) ανέλαβε την Επικοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.european-dance-movementtherapy.eu