Με ένα …. κλικ, οι νέοι στο Μέγαρο!

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας

Υπέγραψαν Συνεργασία

 


Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του ρόλου, ένα σημαντικό βήμα προσέγγισης των νέων ανθρώπων. Έτσι προχωρά σε ένα ‘άνοιγμα στους νέους’ και φέρνει τις εκδηλώσεις του, στον υπολογιστή τους. Μαθητές του γυμνασίου, του λυκείου, φοιτητές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, όπου κι αν μένουν, θα μπορούν να ‘ζουν’ τη μαγεία της τέχνης μέσα από το laptop τους, αφού παραστάσεις του Μεγάρου και εκδηλώσεις του Megaron Plus θα ανεβαίνουν στον ιστότοπο του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας και από εκεί θα ‘διαχέονται’ σε όλα τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας.

Το δίκτυο του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) παρέχει στην ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και εκπαιδευτική κοινότητα προηγμένες υπηρεσίες εθνικής διασύνδεσης υπερ-υψηλών ταχυτήτων, εξυπηρετώντας όλα τα ΑΕΙ, AΤΕΙ, τα ερευνητικά κέντρα της χώρας και τα σχολεία, μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Η συνεργασία για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης εκδηλώσεων στη σχολική, ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της χώρας, μέσω του δικτύου της ΕΔΕΤ είναι το αντικείμενο της συμφωνίας ανάμεσα στους δύο φορείς. Μέσω της απευθείας σύνδεσης με το Μέγαρο Μουσικής που έχει υλοποιήσει με οπτικές ίνες η ΕΔΕΤ Α.Ε., θα είναι δυνατή η μετάδοση εκδηλώσεων μέσω του δικτύου στα πανεπιστήμια, τα σχολεία και τα ερευνητικά κέντρα όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υλοποίησης της συνεργασίας προβλέπονται : 

Μετάδοση εκδηλώσεων … live
Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής θα μπορούν – μέσω του δικτύου της ΕΔΕΤ - να μεταδίδονται ψηφιακά και ταυτόχρονα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τους ερευνητικούς φορείς και τα σχολεία της χώρας.

…αλλά και με αναζήτηση
Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που έχουν παρουσιαστεί στη σκηνή τη Μεγάρου, αλλά και διαλέξεις προσωπικοτήτων διεθνούς, θα μπορούν στο μέλλον να μεταδίδονται μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων.

Εκπαίδευση και ψυχαγωγία, καταργώντας την απόσταση
Χρήσιμο εργαλείο για τα σχολεία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, το υλικό του Μεγάρου θα μπορεί να διατίθεται για να πληροφορεί, να εκπαιδεύει και να ψυχαγωγεί νέους ερευνητές, φοιτητές και μαθητές από όλες τις περιοχές της χώρας, καταργώντας την απόσταση.

Η ανάδειξη του οπτικοακουστικού υλικού του Μεγάρου σε υψηλή ανάλυση μέσω της μετάδοσης από το διαδίκτυο, η πρόσβαση των μελών του εσωτερικού δικτύου(servers) στο ψηφιακό αρχειακό υλικό του Μεγάρου (αρχικά σε δοκιμαστική λειτουργία) καθώς και η πρόσβαση μέσω του Πανευρωπαϊκού  δικτύου GEANT σε ευρωπαϊκούς φορείς περιεχομένου αντίστοιχων ομότιμων δικτύων, περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της συνεργασίας αυτής.