Ένας μονόλογος για τον Nijinsky

nijinsky-4

Nijinsky… σκιά στο σκοτάδι, της Maura Del Serra

Ο «θεός του χορού» πίσω από τα φώτα, το χειροκρότημα και τη διασημότητα. Ο άνθρωπος Nijinsky, κλεισμένος στο προσωπικό του σκοτάδι, μας παροτρύνει να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στη ζεστή καρδιά του, το κομματιασμένο μυαλό του και την ματωμένη ψυχή του. Εξομολογείται… αναπολεί και αναβιώνει μαζί μας το παρελθόν χαμογελώντας πονηρά στο μέλλον.

Vaslav Nijinsky. Mεγαλοφυής ή τρελός;

Έξι χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του έργου με τον τίτλο «Nijinsky…ο παλιάτσος του θεού»… η θεατρική ομάδα των Γιάννη Τραμπίδη & Τερέζας Λουίζου επανέρχεται με τη «σκιά στο σκοτάδι». Αυτή η δεύτερη ανάγνωση του έργου της Maura Del Serra φωτίζει νέες πτυχές του χαρακτήρα του Nijinsky, ρισκάρει, πειραματίζεται, προκαλεί… και μας προσκαλεί να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το δρόμο της λύτρωσης και της κάθαρσης. Το δρόμο προς το φως!

Συντελεστές
Συγγραφέας: Maura Del Serra
Μετάφραση: Μαρία Μαλαθράκη
Σκηνοθεσία: Τερέζα Λουίζου
Μουσική επιμέλεια: Μελίσσα Κωτσάκη
Σκηνική επιμέλεια: Θέατρο Ειλισσός
Επιμέλεια κοστουμιού: Νίκος Καλαιτζίδης
Εικαστική φωτιστική παρέμβαση: Αργυρή Μπεζάτη Ορλώφ
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Κλούβα
Σχεδιασμός φωτισμών: Τερέζα Λουίζου, Βασίλης Κρητικός
Φωτογραφίες: Βασίλης Κρητικός

Στο ρόλο του Nijinsky ο Γιάννης Τραμπίδης

Στο video η Τερέζα Λουίζου  ως Romola Nijinsky

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Ελεάνα Απέργη, Τέλης Ζώτος, Γιάννης Κατσάμπας, Χρύσα Κλούβα, Αναστασία Κούτσικου, Τερέζα Λουίζου, Μελίσσα Κωτσάκη, Βασίλης Κρητικός.

info :  11 Μαρτίου 2011 έως 17 Απριλίου 2011  │ Ελισσός-Μικροχώρος Τέχνης, Αγλαονίκης 3 και Βουλιαγμένης, Παγκράτι, Τηλ: +30210921424  │ Παρασκευή & Σάββατο 21:00,  Κυριακή 20:00 │  Τιμές εισιτηρίων: 15€, φοιτητικό 10€ /  Δεκτές ατέλειες και κάρτες ανέργων  │Διάρκεια: 80'