Ο Α.Φωνιαδάκης στο 4ο Φεστιβάλ Milano incontra Grecia

ierotelestia-ths-anoi3hs---afwniadakhs

Στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Milano incontra Grecia που πραγματοποιείται από 8 έως 13 Μαρτίου 2011 στο Teatro Piccolo του Μιλάνο, ο Αντώνης Φωνιαδάκης παρουσιάζει στις 12/3/, το σόλο Ιεροτελεστία της Άνοιξης

Το αριστούργημα του Ιγκόρ Στραβίνσκι, ένα από τα πιο απαιτητικά έργα στην ιστορία του σύγχρονου χορού, έχει γνωρίσει πολλές απόπειρες χορογραφικών εκδοχών. Ο Αντώνης Φωνιαδάκης καταθέτει τη δική του πρόταση μέσα από την εξαιρετική ερμηνεία της Ιωάννας Τουμπακάρη. Υλικά του, η επαναστατική μουσική, το πάσχον σώμα και η αέναη καθολική κίνηση ως εκφραστικό μέσο που αναδεύει τις αισθήσεις και οδηγεί σε μια εμπειρία ως γροθιά στο στομάχι. Μύηση, τελετουργία, θυσία. Το "ανθρώπινο" πρόσωπο με πρόσωπο με το "θείο".  Μια γιορτή του γυναικείου σώματος σε πείσμα όλων των ορίων. Το σώμα που παραδίδεται σταδιακά στην πορεία για την αυτοθυσία.
Αρχική δημιουργία  για το Μπαλέτο Grand Théâtre de Genève στην Ελβετία ως χορογραφική δουλειά της ομάδας, αυτή η έκδοση του σόλο έκανε πρεμιέρα το Φεβρουάριο του 2008 στο Studio Κρατήρας, στην Αθήνα.
Είναι μια παραγωγή του Apotosoma Dance Company, και έχει έως σήμερα παρουσιαστεί στο Joyce στο Σόχο της Νέας Υόρκης, στο The Place London, και στην Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο Θέατρο Θησείο.

Διάρκεια: 50 '
Χορογραφία: Αντώνης Φωνιαδάκης
Μουσική: Igor Stravinski
Ερμηνευτής: Ιωάννα Τουμπακάρη
Κοστούμια και σκηνικά: Αντώνης Φωνιαδάκης
Φώτα: Ευγένιος Τζαφέστας
Παραγωγή : Apotosoma

info : www.milanoincontralagrecia.com