Η «ΠΛΕΥΣΙΣ» στο 29e Festival International du Mime

pret-a-porter-web

Η «ΠΛΕΥΣΙΣ» στο 29e Festival International du Mime de Périgueux

Η Πλεύσις θα παρουσιάσει τον Αύγουστο του 2011 τις παραστάσεις  «Η Μπλε Γραμμή» και «Prêt-a-porter» στο επίσημο  τμήμα του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μιμικής Mimos, που πραγματοποιείται στην πόλη Périgueux της Γαλλίας. Στον τομέα του σωματικού θεάτρου και της μιμικής, το φεστιβάλ του Périgueux (www.mimos.fr) έχει καθιερωθεί ως η σημαντικότερη διοργάνωση στη Γαλλία και μία από τις σημαντικότερες διεθνώς. 

Ξεκινώντας το 1983, το Φεστιβάλ MIMOS ήταν το πρώτο που εστίασε στον τομέα του σωματικού θεάτρου και συγκεκριμένα  σε παραστάσεις, όπου η δραματουργία τους στηρίζεται στη κίνηση προερχόμενες από τις περιοχές της μιμικής, του τσίρκου, της παντομίμας, του χορού, του κουκλοθέατρου και των εικαστικών τεχνών.  Ωστόσο, δεν είναι τόσο η ιστορία του φεστιβάλ, όσο η ικανότητά του να ανακαλύπτει και να αναδεικνύει καλλιτέχνες και ομάδες, ικανότητα που το έχει καθιερώσει ως εξέχουσα διεθνή διοργάνωση. Το φεστιβάλ απονέμει κάθε χρόνο το Grand Prix στην καλύτερη παράσταση του επίσημου τμήματος. Tο βραβείο έχουν κερδίσει καλλιτέχνες όπως ο Joseph Nadj το 1995, δηλαδή 11 χρόνια πριν γίνει o associate artist στο Festival d’ Avignon, οι Derevo τo 1992 και οι Zimmerman & de Perrot, το 2007.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Patrick Roger επισκέφθηκε το Φεβρουάριο την Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει παραστάσεις της ομάδας «Πλεύσις» και τελικά επέλεξε να εντάξει στο  επίσημο  τμήμα του φεστιβάλ δύο παραγωγές: τη «Μπλε Γραμμή» (2008) και το “Prêt-a-porter” (2007).
Για αναλυτικές πληροφορίες καθώς και βίντεο από τις παραστάσεις μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ομάδας  «Πλεύσις»  www.plefsis-space.gr καθώς και www.youtube.com/plefsis.