Κάλεσμα συμμετοχής για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου

helix-dancestreet-theater

30 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2011

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα. Πρόκειται για συν-διοργάνωση του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στους χώρους μέσα στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας και γύρω από την Ακρόπολη και περιλαμβάνει την Πλατεία Συντάγματος, το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, την Ερμού, την Πλατεία Καπνικαρέας, την Πλατεία Μοναστηρακίου, την Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, την Αποστόλου Παύλου και τα Άλση της Αποστόλου Παύλου, την Πλατεία Κουμουνδούρου, την Πλατεία Κεραμεικού στην «Τεχνόπολη», τη Νέα Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο και το Ίδρυμα Κακογιάννη.

Για πρώτη χρονιά φέτος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα πραγματοποιηθεί το «Art Market». Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους συνολικά, μέσα από έντυπο υλικό, φωτογραφίες και βίντεο, στους χώρους των φουαγιέ του Ι.Μ.Κ. Στην κεντρική αίθουσα του θεάτρου θα μπορούν να παρουσιάσουν μια ολιγόλεπτη (μέχρι 30΄το ανώτερο) παράσταση. Στο Black Box του Ι.Μ.Κ., θα μπορούν να οργανώσουν ή να παρακολουθήσουν Σεμινάρια και Workshops. Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στην κεντρική αίθουσα του Ι.Μ.Κ. θα πραγματοποιηθεί η απονομή των Βραβείων, με παρουσίαση των βραβευμένων ομάδων.

Την 1η ημέρα του Φεστιβάλ, Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης, στην Πλατεία Συντάγματος. Στις 1, 2 και 3 Ιουλίου, από το πρωί στις 11.00 μέχρι αργά το βράδυ, θα πραγματοποιούνται τα θεάματα και οι δράσεις των ομάδων. Στις 4 Ιουλίου, το μεσημέρι, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ, με συμμετοχή όλων των ομάδων στη Πλατεία Συντάγματος.

Το Φεστιβάλ θα διατηρήσει τη δομή της πρώτης χρονιάς και θα περιλαμβάνει το Κεντρικό (Main) σκέλος και το Ελεύθερο (Open). Στο Κεντρικό Φεστιβάλ, θα συμμετέχουν το ανώτερο 12 ομάδες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό και στο Ελεύθερο, ο αριθμός θα είναι απεριόριστος και θα συμμετέχουν όλοι όσοι θα δηλώσουν συμμετοχή μέσα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Στο Φεστιβάλ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλες οι ομάδες που θα ήθελαν να παρουσιαστούν στο δημόσιο χώρο, από οποιαδήποτε μορφή έκφρασης και τέχνης: Θέατρο Δρόμου, Τσίρκο, Όπερα, Μουσικό Θέατρο, Παιδικό Θέατρο, Θέατρο Σκιών, Κουκλοθέατρο, Χορός, Μουσική, Juggling, Happening, Performance, Installation, Site-Specific, Graffiti, Break Dance, Hip-Hop κλπ.

Το Φεστιβάλ καλύπτει για το Κεντρικό (Main) μέρος και για τις ομάδες από το εξωτερικό, έξοδα φιλοξενίας (ξενοδοχείο και φαγητό), τεχνική υποστήριξη, εσωτερικές μετακινήσεις και προβολή.

Για τις ελληνικές ομάδες του Κεντρικού Φεστιβάλ, καλύπτει μία ημερήσια αποζημίωση για τους ηθοποιούς της ομάδας και η οποία δεν θα ξεπερνά τα 1.000,00 ( χίλια ευρώ), τεχνική υποστήριξη και προβολή. Για το Ελεύθερο (Open) κομμάτι του Φεστιβάλ, καλύπτει την τεχνική υποστήριξη και την αξιοποίηση των συμφωνιών του Φεστιβάλ για οικονομική διαμονή και φαγητό, καθώς επίσης και προβολή μέσα από τα έντυπα του Φεστιβάλ.

Οι ομάδες και οι καλλιτέχνες κατά την διάρκεια του τριημέρου θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τρεις παραστάσεις συνολικά εάν το θέαμα τους ξεπερνά τα 30 λεπτά και έξι παραστάσεις συνολικά εάν το θέαμα τους είναι κάτω των 30 λεπτών.

Τα Βραβεία που θα δοθούν για το Φεστιβάλ του 2011 είναι τα εξής:

Για το Κεντρικό (Main) Φεστιβάλ:

  • Βραβείο Συνολικής Πρότασης και Σύλληψης για Θέαμα σε Δημόσιο Χώρο
  • Βραβείο Πρότασης και Πρωτοτυπίας για Θέαμα σε Δημόσιο Χώρο
  • Βραβείο Αποκλειστικά για Ελληνική Ομάδα με πρόσκληση για συμμετοχή σε Διεθνές Φεστιβάλ που θα ανακοινωθεί προσεχώς

Τα Βραβεία θα απονεμηθούν από δύο ανεξάρτητες Επιτροπές, που θα τις αποτελούν καταξιωμένες προσωπικότητες του Θεάτρου και της Τέχνης.

Για το Ελεύθερο (Open) Φεστιβάλ, θα δοθούν δύο Τιμητικές Διακρίσεις:

  • Τιμητική Διάκριση για Ομάδα, με επίσημη πρόσκληση συμμετοχής στο Κεντρικό Φεστιβάλ του 2012 και
  • Τιμητική Διάκριση για Μεμονωμένο Καλλιτέχνη

[Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλα τα Βραβεία να συνοδευτούν από χρηματικά έπαθλα].

 

Προθεσμίες υποβολής προτάσεων

Οι ομάδες και οι καλλιτέχνες θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, συμπληρώνοντας τις φόρμες που συνοδεύουν αυτή την ανακοίνωση, μαζί με πέντε (5) μεγάλες (Α4) υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες για τα έντυπα και σχετικό ολιγόλεπτο βίντεο. Όσες Ομάδες ή Καλλιτέχνες υποβάλλουν προτάσεις μετά την 6η Μαΐου 2011, θα μπορούν να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, εκτός διαγωνιστικού προγράμματος και χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στα έντυπα και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Όλες οι Ομάδες και οι Καλλιτέχνες μπορούν να συμμετέχουν στο «Art Market» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης υποβολής των προτάσεών τους. Για το Κεντρικό Φεστιβάλ, θα επιλεγούν έξι (6) Ελληνικές Ομάδες και έξι (6) Ομάδες από το εξωτερικό. Για το Ελεύθερο μέρος του Φεστιβάλ, θα συμπεριληφθούν όλες οι ομάδες που θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους εντός των παραπάνω ημερομηνιών.

Οι προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση: info@istfest.com
ή στην ταχυδρομική διεύθυνση : 

International Street
Theatre Festival
P.O. Box 77225
GR 17510
Paleo Faliro
Athens – Greece

Επικοινωνία

Tel. ++30 2109855699
Mob. ++30 6972119090
Fax. ++30 2109355690


INTERNATIONAL STREET THEATRE FESTIVAL
Οργάνωση: HELIX STREET THEATRE