" Εβδομάδα Χορού 4 "

danceweek-2011

«ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ 4»

18 - 24 Ιουλίου 2011

 

Η “Εβδομάδα Χορού” έγινε θεσμός! Για 4η συνεχόμενη χρονιά το Ηράκλειο Κρήτης θα υποδεχτεί προσκλεκλημένους χορευτές και δασκάλους σύγχρονου χορού για δύο σεμιναριακούς κύκλους, καθώς και συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εφέτος στην «Εβδομάδα Χορού» καλεσμένοι είναι :

Muriel Herault - “Ultima Vez” Vocabulary

Η Muriel Herault μετά τις καλλιτεχνικές της σπουδές παρακολούθησε μαθήματα στη "Faculté de Danse-Sorbonne Paris 4", ενώ μέχρι το 1988 συνέχισε τις σπουδές της στο C.N.D.C. της Angers. Από το 1988 μέχρι το 1991, δημιουργεί και συνεργάζεται με την ομάδα του Wim Vandekeybus "Ultima Vez" και μεταξύ 1993 και 2005 με την ομάδα "Needcompany". Από το 2006 έχει συνεργαστεί στις παραγωγές της "Rosas" ως βοηθός και διευθύντρια προβών της Ann Teresa de Keersmaeker. Από το 1988 με έδρα της τις Βρυξέλες δίνει τακτικά μαθήματα και σεμινάρια σε συνεργασία με το ρεπερτόριο της ομάδας "Ultima Vez" σε όλο τον κόσμο.

Στο σεμινάριό της, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν και θα «αναμετρηθούν» με τη χαρακτηριστικά δυναμική κίνηση της “Ultima Vez”.

Νίνα Δίπλα - Σύγχρονη Τεχνική

Η Νίνα Δίπλα είναι χορεύτρια και χορογράφος. Έχει ζήσει 14 χρόνια στη Γερμανία, όπου μαθήτευσε κοντά στην Pina Βausch. Από το 1999, συνεργάζεται ως ερμηνεύτρια με διάφορους χορογράφους, συνθέτες και σκηνοθέτες όπως: Pina Bausch, Susane Linke, Daniel Goldin, Rainer Behr, Raffaella Giordano, Ramon Oller, Christine Fricker, Bernd Uwe Marsan, Θεόδωρος Τερζόπουλος, Tadashi Sujuki, Μαρία Γυπαράκη, Anne Alvaro, Jean Rierre Vincent, Claudia Stavinsky, Ariel Garcia Valdes. Σήμερα, η Νίνα ζει στο Παρίσι και δίνει σεμινάρια στη Γαλλία και στο εξωτερικό.

Το σεμινάριο βασισμένο στη μέθοδο της Νίνα Δίπλα, εμπνευσμένη από τις διδαχές της Folkwang Hochschule, Pina Bausch εστιάζει στο βάρος, την ενέργεια, την αναπνοή και την ποιότητα της κίνησης. Ο χορευτής πρέπει να προβάλει τη δική του αλήθεια, να αφουγκραστεί ουσιαστικά το σώμα του, ώστε να αποβάλει κάθε τάση μίμησης.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων είναι καθημερινό : 15.30 - 21.00
15.30-18.00 :  Νίνα Δίπλα
18.30-21.00 :  Muriel Herault

info : :Τόπος διεξαγωγής : Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών, Ηράκλειο-Κρήτης | Κόστος: 150 € κάθε σεμιναριακός κύκλος και 250 € επιλέγοντας και τους δύο σεμιναριακούς κύκλους. Επιπλέον έκπτωση 10% για σπουδαστές επαγγελματικών σχολών χορού (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας).  |   www.danceweek.gr    |  τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972-932210