Διεθνές Συμπόσιο “(Επι)κοινωνία της Κρίσης”

symposio_gr_a3-web

Το Κέντρο Έρευνας για τις Παραστατικές Τέχνες |Π| οργανώνει Διεθνές Συμπόσιο με θέμα την «(Επι)κοινωνία της Κρίσης» στην Ναύπακτο, από 22 έως 25 Ιουνίου 2011.

Σε «κρίσιμους» χώρους της πόλης (όπως είναι το παλαιό Τζαμί, το εγκαταλελειμμένο Ξενία, η παλιά Πλαζ, αλλά και οι παρυφές της πόλης) θα εκτυλίσσονται δράσεις, παραστάσεις χορού και περφόρμανς, εγκαταστάσεις, καλλιτεχνικά και θεωρητικά εργαστήρια. Παράλληλα και καθημερινά θα λαμβάνει χώρα θεωρητικό συμπόσιο - με διαλέξεις, συζητήσεις και στρογγυλή τράπεζα - με θέμα την επίδραση, την επικοινωνία αλλά και το “μέλλον” της κρίσης στη σχέση της με τις παρασταστικές τέχνες.

Στόχος του Συμποσίου είναι η δημιουργία ενός δικτύου μέσα στην πόλη που θα επιχειρήσει να οριοθετήσει, ταυτόχρονα θεωρητικά και πρακτικά, την κρίσιμη συνθήκη της αισθητικής, πολιτικής και ηθικής έκφρασης. Στις 60 και πλέον δράσεις συμμετέχουν καλλιτέχνες και θεωρητικοί από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Μεξικό, τον Καναδά. Καλεσμένοι ομιλητές: Erika Fischer-Lichte, James Harding, J. Kelleher, A.Read, Αρ.Μπαλτάς, Καλλιόπη Ρηγοπούλου, Εύα Στεφανή.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 
 
Διαβάστε το πρόγραμμα στα αγγλικά εδώ 
 
Κέντρο Έρευνας για τις Παραστατικές Τέχνες |Π| www.live-arts-institute.org

 

Το Συμπόσιο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συμβολή του Εργαστηρίου Τεχνών και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος ΕΜΜΕ, και του Δήμου Ναυπακτίας.