Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών - ΚΘΒΕ

nea-eikona

ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2  

25/5/2011 - 16/6/2011

                     θέατρο  -  χορός - μουσική  - ακροβατικά  -  video art  -  φωτογραφία - performance  -  hip hop  -  graffity  -  street art

 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, αναζητώντας πάντα κώδικες επικοινωνίας με τους νέους ανθρώπους, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών «Χώρος Δράσης» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Πρόκειται για το ετήσιο φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Μάϊο του 2010, ξεδιπλώνοντας ένα πολύχρωμο φάσμα δράσεων και επιλογών. Ένα χρόνο μετά, η Πειραματική Σκηνή ανοίγει ξανά τις πόρτες της στους νέους ανθρώπους για να γίνει ο χώρος έκφρασης, αλλά και ο τόπος συνάντησης δημιουργών,  εναλλακτικών ομάδων και σχημάτων που ασχολούνται με το θέατρο, το χορό, τη μουσική, το hip hop, τα ακροβατικά, το video art, τη φωτογραφία  και οποιαδήποτε άλλη μορφή σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας.
Κατά τη διάρκειά του Χώρου Δράσης 2, που πραγματοποιείται από τις 25 Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου 2011,  19  ομάδες, νεανικά σχήματα και νέοι δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, καταθέτοντας μέσα από τη φρέσκια ματιά τους τις δικές τους προτάσεις.  Ανάμεσά τους και αρκετές ομάδες χορού.

Καθ’όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ (25/6 έως 16/6), στο φουαγιέ του Μικρού Θεάτρου της Μονής Λαζαριστών θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας «Όψεις του Χώρου Δράσης». 

Στις ηλικίες των συμμετεχόντων (16-30 χρόνων) βρίσκεται το δυναμικό μέλλον της πόλης. Αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να χαθούν στην αγριότητα της αγοράς και στον αμοραλισμό των πολυκαταστημάτων της τέχνης. Η ανυπόταχτη σκέψη, το δίκαιο της νεότητάς τους, η ανένταχτη παρουσία τους είθε να μας σηκώσουν από τον καναπέ της ρουτίνας και της αβάσταχτης κανονικότητας. ( Σωτήρης Χατζάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής  ΚΘΒΕ - Μάιος 2011) 

 

Πρόγραμμα παραστάσεων χορού

  • Πέμπτη 26/5  :  ώρα  21.00 - Street Dance,  “To Dance or not to Dance” -  Μικρό Θέατρο - διάρκεια 60΄
  • Παρασκευή 3/6  : ώρα  21.00   -  Ομάδα χορού Κιναίσθηση,  “Dreaming in Colour” -  Μικρό Θέατρο -  διάρκεια 60΄
  • Παρασκευή 10/6  :  ώρα 21.00  -   Kukuland,  “Time”  -   Μικρό Θέατρο - διάρκεια  35΄
  • Τρίτη 14/6 : ώρα  21.00 -  Σώμα Ως, «Αντισώματα»  -  Μικρό Θέατρο - διάρκεια 35’ 
  • Πέμπτη 16/6 :  ώρα 21.00  - Trickortreat, “Lemon Blossom”  -  Μικρό Θέατρο - διάρκεια 50΄ 

 info : Δείτε όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο :  www.ntng.gr