“Αντισώματα” - Ομάδα ΣΩΜΑ ΩΣ

photo_somaos-web

Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών του ΚΘΒΕ "Χώρος Δράσης

Τα «Αντι-σώματα» είναι μια εικαστική μουσικό-χορό-θεατρική παράσταση. Ηθοποιοί, χορευτές, performers, με συνοδεία μουσικής, εμψυχώνουν αντικείμενα. Τα σώματα είναι τα ίδια τα αντικείμενα. Τα σώματα παίρνουν τη ρεαλιστική μορφή των αντικειμένων με τη βοήθεια της σκηνογραφίας και των άλλων τεχνών και καλούνται να τα ζωντανεύσουν με το λόγο, την κίνηση και το τραγούδι μέσα σ’ ένα λαβυρινθώδη κόσμο, όπου τους καθοδηγεί η φιγούρα του Αστέριου. Στο χώρο υπάρχουν επίσης και ελλιπή σώματα που ακόμα δε βρήκαν τα αντικείμενά τους και βρίσκονται στη διαδικασία μιας αγωνιώδους αναζήτησης, έτσι ώστε να επιτύχουν την ολοκλήρωσή τους.

Σκηνοθεσία-επιμέλεια κίνησης: Δημήτρης Ράπτης
Δραματουργική επεξεργασία-βοηθός σκηνοθέτης: Στέλλα Παπαδημητρίου
Θεατρολογική υποστήριξη: Αμαλία Κοντογιάννη
Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Γιοβάνη, Κική Καλαιτζίδου
Σκηνογραφική εγκατάσταση : Δήμητρα Γιοβάνη

Συμμετέχουν:  Χαρίκλεια Βουτσά ,  Ηλέκτρα Γωνιάδου, Χρήστος Μήττας , Λουκία Ορφανίδου,  Γιώργος Πανόπουλος, Δημήτρης Ράπτης.

Διάρκεια: 35΄

Η παράσταση βασίζεται στο κείμενο «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη. 

Η ομάδα «Σώμαως» δημιουργήθηκε το 2010 από τον χορευτή και χορογράφο Δημήτρη Ράπτη, σε ένα πλαίσιο καλλιτεχνικής αναζήτησης και εσωτερικής ανάγκης για έκφραση και δράση, με βασική θεματική την έκθεση του ανθρώπινου σώματος ως αντικείμενο. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα κινείται γύρω από την ιδέα παρουσίασης εκθεμάτων από σώματα-αντικείμενα. Αντικείμενα είναι τα ίδια τα σώματα. Σκοπός της ομάδας είναι να φέρει σε πρώτο πλάνο τις φανταστικές ή παράδοξες χρήσεις του σώματος, σα να είναι απολύτως λογικές. Η έκθεση του ανθρώπινου σώματος ως αντικείμενο υλοποιείται μέσα από το δημιουργικό συγκερασμό διαφόρων τεχνών. Καλλιτέχνες από διαφορετικές μορφές τέχνης καλούνται να ενώσουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τη φαντασία τους για να υλοποιήσουν σε βάθος χρόνου την τελική ιδέα των πολλαπλών εμψυχωμένων αντικειμένων.

info : Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη / Θεσσαλονίκη, τηλ. : 2315 200 200   |  ΩΡΑ 21:00   |  Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

 

dancepress