Momix Remix

momix_both-web

 Οι θρυλικοί ΜΟΜΙΧ,  για πρώτη φορά σε πανελλαδική περιοδεία

με τρεις ολοκαίνουριες  χορογραφίες

από τον Μoses Pendleton

 

Ευαισθησία χιούμορ, εφευρετικότητα και δεξιοτεχνία, έμπνευση, γνώση και φαντασία, συνθέτουν το DNA των περίφημων ΜΟΜΙΧ, της κορυφαίας και διασημότερης ομάδας ακροβατικού χορού στον κόσμο!  Οι «θαυματοποιοί χορευτές» του φημισμένου χορογράφου Moses Pendleton, που οριοθέτησαν μοναδικά ένα ανατρεπτικό και διαδραστικό περιβάλλον, όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, την παντομίμα, το θέατρο σκιών, τον αθλητισμό και την υποκριτική, επιστρέφουν στη χώρα μας.

Παρουσιάζουν σε πανελλαδική περιοδεία και μάλιστα για πρώτη φορά το MOMIX REMIX, μία παράσταση δομημένη ειδικά για εξωτερικούς χώρους. Ένα χορευτικό υπερθέαμα που αμφισβητεί το μύθο του ακατόρθωτου, φλερτάρει επιδεικτικά με την υπέρβαση, και αψηφά με αυθάδεια τους νόμους της βαρύτητας, κινούμενο στα όρια της ευρεσιτεχνίας.

 

Πρόγραμμα Περιοδείας

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Δευτέρα 4 Ιουλίου, Θέατρο Γης
  • ΑΘΗΝΑ - Τετάρτη 6 Ιουλίου, Θέατρο Λυκαβηττού
  • ΠΑΤΡΑ - Πέμπτη 7 Ιουλίου, Κάστρο
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Σάββατο 9 Ιουλίου, Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»
  • ΧΑΝΙΑ - Κυριακή 10 Ιουλίου, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

 

MOMIX  REMIX

Το REMIX παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αποτελείται από μία μίξη επιλεγμένων αποσπασμάτων, δομημένα όμως με τέτοιον τρόπο και έμπνευση, ώστε να συνθέτουν από κοινού μία θεματικά άρτια και ενιαία παράσταση, με όλα εκείνα τα γοητευτικά χαρακτηριστικά που κάνουν τους ΜΟΜΙΧ ακαταμάχητους. Στο REMIX συμπεριλαμβάνονται μάλιστα τρεις ολοκαίνουριες δημιουργίες του Moses Pendleton, που με τη φρεσκάδα και τη δυναμική τους προσδίδουν νέα, άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία στη γνωστή φυσιογνωμία τους. Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι ένα ανθολόγιο από τις καλύτερες στιγμές των πιο ιστορικών χορογραφιών της ομάδας, από τις οποίες οι περισσότερες επίσης, δεν έχουν παρουσιασθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας..


Πρόγραμμα παράστασης

Νέες παραγωγές : Baths of caracalla, If you need some body,  Mannequin
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα : Sputnik (supermomix),  Moon beams (sun flower moon), Tear drop (momix classics), Tuu (momix classics), Table talk (momix classics)
• Poles (opus cactus), Aqua flora (botanica), Skiva (orbit), Medusas (lunar sea), Solar flares (botanica), Lunar balls (lunar sea), Geese (lunar sea)
 

Moses Pendleton 

Ο σκηνοθέτης και χορογράφος Moses Pendleton, ιδρυτής, καλλιτεχνικός διευθυντής και μόνιμος χορογράφος των ΜΟΜΙΧ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία του Βόρειου Βερμόντ των Η.Π.Α. Σπούδασε αγγλική φιλολογία ενώ παράλληλα ασχολήθηκε επαγγελματικά με το χειμερινό σκι, με το οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής Αμερικής το 1967 και αργότερα Ολυμπιονίκης. Ένας σοβαρός τραυματισμός τον έφερε σε επαφή με τον κόσμο του κλασσικού χορού μέσω ενός προγράμματος φυσικής αποκατάστασης. Αυτή ήταν η αρχή μιας μεγάλης καριέρας στον χώρο της χορογραφίας, της σκηνοθεσίας και της διεύθυνσης μεγάλων events. Μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε τις τελετές έναρξης και λήξης των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στη Lake Placid το 1980, όπου επίσης παρουσίασε ο ίδιος και το χορευτικό του σόλο MOMIX  (MOses- MIXture) από όπου και πήρε το όνομά της η περίφημη ομάδα χορού που ίδρυσε αμέσως μετά. Χορογράφησε στη Σκάλα του Μιλάνου, στο Φεστιβάλ του Σπολέτο, στις όπερες του Βερολίνου, του Μονάχου, του Nancy, συνεργαζόμενος με σκηνοθέτες όπως ο Yuri Lyubimov, η Lina Wertmuller ή ο Martin Scorsese. Επίσης επιμελήθηκε χορογραφικά,  κινηματογραφικές ταινίες όπως ο «Batman» και μουσικά video τραγουδιστών ή σχημάτων όπως ο Prince, ο Peter Gabriel, η Cathy Dennis, οι Shadofax και οι White Lion.  Στη σπουδαία καριέρα του τιμήθηκε πολλές φορές με σημαντικά βραβεία, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και για μεγάλο χρονικό διάστημα καλλιτεχνικός διευθυντής και βασικός χορογράφος της χορευτικής ομάδας Pilobolus απ’ την οποία αποχώρησε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στους ΜΟΜΙΧ.


info : Σημεία Προπώλησης Εισητηρίων : Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 72 34 567 και Online αγορά:  www.ticketservices.gr  |  Τιμές εισιτηρίων: από 25 έως 35€  |  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  τηλ. 210 72 58 510

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

dancepress