"Λίγο ακόμα" - Πειραματική Σκηνή ΘΟΚ

ligo-akomh-2---photo-xristos-8eodwridhs-4-web

Δεκατρείς άνθρωποι συναντιούνται σε ένα δωμάτιο ευχών, γύρω από ένα τραπέζι τοποθετημένο ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Προσπαθούν να κερδίσουν λίγο χρόνο για τις επιθυμίες που δεν εκπληρώθηκαν ακόμα. Μοναδικοί τους σύμμαχοι σε αυτό το εσωτερικό ταξίδι, σε αυτή την προσπάθεια να ισορροπήσουν ανάμεσα στο πριν και στο μετά, κάποια θραύσματα λόγου και κινήσεις που το σώμα θυμάται από παλιά.
Το «Λίγο ακόμα» δεν είναι ένα έργο για την πραγματικότητα που μας περιβάλλει, αλλά για την αλήθεια που κρύβεται στη ρωγμή της. Μία ρωγμή που από τη στιγμή που θα γίνει αντιληπτή δε μπορεί να αγνοηθεί, αλλά αντίθετα να αποτελέσει εφαλτήριο εξερεύνησης των προσωπικών μας επιθυμιών.

Ο χορογράφος Φώτης Νικολάου και ο ηθοποιός Θανάσης Γεωργίου συν-σκηνοθετούν ένα χοροθεατρικό έργο πλαισιωμένοι από μια ομάδα νεαρών ερμηνευτών της Πειραματικής Σκηνής του ΘΟΚ. Πιστός στις υπαρξιακές αναζητήσεις του, ο χορογράφος παρακινεί το θίασο σε μια συνάντηση του λόγου με την κίνηση – μια εκ βαθέων σκηνική κατάθεση που επιθυμεί να συγκινήσει το κοινό με την αμεσότητά της.


Σκηνοθεσία – Έρευνα – Συρραφή κειμένων : Θανάσης Γεωργίου, Φώτης Νικολάου
Χορογραφία : Φώτης Νικολάου
Διασκευή – Ενορχήστρωση – Διδασκαλία τραγουδιών : Νίκος Ευαγγέλου
Σκηνικά – Κοστούμια : Κωνσταντίνα Ανδρέου
Φωτισμοί : Γιώργος Λάζογλου

Οι ηθοποιοί : Θανάσης Δρακόπουλος, Μυρτώ Κουγιάλη, Κατερίνα Λούρα, Πάνος Μακρής, Λέα Μαλένη, Χρίστος Νικολάου, Νιόβη Χαραλάμπους
Οι χορευτές : Αντώνης Αντωνίου, Ριαλένα Νικοδήμου, Αλεξία Περδικάκη, Φωτεινή Περδικάκη, Φώτης Νικολάου

Συμμετέχει ο Νίκος Ευαγγέλου (πιάνο)

Διάρκεια: 1 ώρα 45 λεπτά περίπου

info : Πειραιώς 260, Ταύρος, Κτίριο Η, τηλ. 210 928 29 00 │ Τιμές εισιτηρίων25€, 20€, 15€ │ ΩΡΑ 21:00

 

dancepress