"Έρως & Τέλος" - Ομάδα Λόγω Χορού - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

erostelos-dakria-new-web

Κλαίει το ψάρι;

Και μέσα σε τόση θάλασσα πώς θα το καταλάβουμε;
Αυτή τη γυναίκα ποιος θα βρεθεί να τη σηκώσει;
Πού πάει ο Έρωτας όταν γεράσει;
Τελικά πόσες συνταγές συνδυάζονται με πράσινο πιπέρι;
Και ποιος είναι επιτέλους αυτός ο Χαρίλαος;

Η νέα θεατρική ομάδα «Λόγω Χορού» θέτει καίρια ερωτήματα αναζητώντας εύστοχες απαντήσεις.

 

Σκεπτικό της ομάδας:
Η ομάδα "ΛΟΓΩ ΧΟΡΟΥ" ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2007. Το σκεπτικό της είναι να μπορέσει να συνδυάσει διαφορετικά είδη τεχνών με κεντρικό άξονα το θέατρο.  Ειδικότερα, ο συνδυασμός λόγου, κίνησης και μουσικής είναι κάτι που μας διεγείρει συναισθηματικά και μας εμπνέει καλλιτεχνικά. Όσον αφορά στο θεατρικό λόγο, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πρωτότυπα έργα, γραμμένα από την ομάδα, έτσι ώστε να καλλιεργήσουμε προσωπικούς τρόπους έκφρασης. - Ελένη Τζάρου, Κώστας Νικολαΐδης

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Το «ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ή Τα δάκρυα του ψαριού μέσα στη θάλασσα»  είναι πρωτότυπο ελληνικό θεατρικό κείμενο που ολοκληρώθηκε το 2010. Έργο με χαρακτήρα ανθρωποκεντρικό θέτει διαχρονικά υπαρξιακά ερωτήματα.
Η σπονδυλωτή δομή του, με αυτόνομες επί μέρους σκηνές που συνδέονται θεματικά και δύο χορευτικά μέρη, επιδέχεται διαφορετικές αναγνώσεις και σκηνοθετικές προσεγγίσεις. Κινείται ανάμεσα στην αφαίρεση και το ρεαλισμό, το σουρεαλισμό και την ποίηση. Βασικός άξονας του έργου: ό άνθρωπος χωρίς χρόνο, τόπο, ταυτότητα. Πρωταγωνιστής: ο ηθοποιός. Στόχος: ένας λιτός και αφαιρετικός τρόπος ανεβάσματος μιας παράστασης, όπου κυριαρχεί το σώμα και ο λόγος.
Οι ήρωες άλλοτε συναντιούνται και άλλοτε όχι, άλλοτε επικοινωνούν και άλλοτε σωπαίνουν, συγκρούονται, ενώνονται, αγαπιούνται, χωρίζουν, ζουν και πεθαίνουν.

 

Κείμενα  : Ελένη Τζάρου
Σκηνοθεσία  : Ελένη Τζάρου
Χορογραφίες tango : Κώστας Νικολαΐδης
Σκηνικά-Κοστούμια : Η ομάδα
Μουσική επιμέλεια : Μάνος Τριανταφυλλάκης
Φωτισμοί  : Ελένη Τζάρου
Γραφιστική επιμέλεια : Δημήτρης Παγγές
Ερμηνεύουν: Καλλιρρόη Μυριαγκού, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Βάνα Παρθενιάδου, Μάνος Τριανταφυλλάκης
Χορεύουν: Α΄Διανομή: Κώστας Νικολαΐδης, Αμαλία Κοσμά  -   Β΄Διανομή: Μάνος Χριστοφακάκης, Βάσια Θανοπούλου

Διάρκεια: 70΄info : Θέατρο Rabbithole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο, τηλ.επικοινωνίας & κρατήσεων 210 5249903 & 6948 6241655  │Παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15  │ Τιμή εισιτηρίου: €15, φοιτητικά – ομαδικά €10, κάρτα ανέργων - ΑΜΕΑ €5 


 

dancepress