" I'Mpossible People" - Ομάδα Αλλαχού

impossible-people-web

Η αεικίνητη και πολυπράγμων «Αλλαχού» τριγυρνά όλον τον Οκτώβριο, παρουσιάζοντας δύο παραγωγές της, οργανώνοντας σεμινάρια χορού, προσκαλώντας μας: με το χορό, τη νεανική χορογραφία, τις νέες πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις της ομάδας να... πάμε αλλαχού!

«Κέρδισα! Θα μπορούσες, λοιπόν, να πεις ότι είμαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος! Άλλοι,κερδίζουν -στην τύχη- ταξίδια, χρήματα, έρωτα, μαχαιροπήρουνα.  εγώ, κέρδισα να είμαι εγώ, ή να είμαι εσύ, ή κάποιος άλλος! Και από τότε κερδίζω κάθε μέρα. ;.J. »


Χοροθεατρική performance για το τυχαίο και το «τυχερό» μας, που αφού κέρδισε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Χορογράφων τον περασμένο Μάϊο, επαναλαμβάνεται στον χώρο τέχνης Booze Cooperativa. Η δραστήρια «Αλλαχού» με τους «I’Mpossible People» θυμίζει πως όλα είναι πιθανά, από τους... ανεξάντλητους απίθανους ανθρώπους.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-χορογραφία: Μέτη Παναγιωτοπούλου
Eρμηνεία: Νεφέλη Ζαμπέλη, Έρη Παπαχαραλάμπους, Ντανιέλα Πισιμίση, Φαίδρα Πισιμίση, Μαριάνα Τηλιοπούλου
Mουσική: Περικλής Αγιανόζογλου, Γιάννης Μούτσος, Ηλίας Βαμβακούσσης, Γιάννης Πισιμίσης
Σκηνογραφία: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Video/ Φωτογραφία: Ναυσικά Ταραζή, Νίκος Παπαευαγγελίου

Διάρκεια : 45 λεπτά

 info :  Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, 210-3240944  |  Ώρα έναρξης 21.30  |  Εισιτήριο: 10 €,  φοιτητικό 6€«Μέσα στη σκιά»
Video dance

Athens Video Dance Project 2011

Σκιά είναι οι φόβοι, οι ανασφάλειες και οι σκέψεις που μας κρατάνε πίσω. Μια εκδοχή της προσπάθειας και της δυσκολίας του να βγεις στο φως μέσα από τη σκιά, παρουσιάζεται στη χορογραφία αυτή, η οποία αποτέλεσε μέρος της παράστασης «Σκιές» της «Αλλαχού».

Ερμηνεία: Φαίδρα Πισιμίση
Χορογραφία: Ιωάννα Παπαγιαννούλη
Σκηνθεσία: Ναυσικά Ταραζή
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Παπαευαγγελίου
Μοντάζ: Ναυσικά Ταραζή, Νίκος Παπαευαγγελίου
Παραγωγή: Αλλαχού

 info :  Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, 210-3240944   |  28 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2011 


 

Allahistories

Παραγωγή: Αλλαχού 2011

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ραντεβού με το Σώμα»
 

 

Ιστορίες που έμειναν στην ιστορία της ομάδας μας, ιστορίες που θα δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία και ιστορίες που θα «διηγηθούμε» χορεύοντας αποκλειστικά και μόνο σε αυτό το -ιστορικό- 3ήμερο…   allaHistories!!!!! Στο «Ραντεβού με το Σώμα», στο Βρυσάκι, στην Πλάκα, στον πρώτο μήνα χορού για όλες τις μορφές σωματικής εκφραστικότητας, με «σωματικούς διαλόγους Αθηναίων» σα μια σύγχρονη εκδοχή της Αγοράς,  ή ακόμη και του Γαλλικού Σπιτιού του χορού.

Συντελεστές
Χορό- γραφούν / χώρο- κινούνται: Νεφέλη Ζαμπέλη, Μαρία Μαυρομιχάλη, Μέτη Παναγιωτοπούλου, Έρη Παπαχαραλάμπους, Ντανιέλα Πισιμίση, Φαίδρα Πισιμίση, Μαριάννα Τηλιοπούλου.
Πρωτότυπες μουσικές: Περικλής Αγιανόζογλου, Ηλίας Βαμβακούσσης, Γιάννης Μούτσος, Γιάννης Πισιμίσης
Video/ Φωτογραφία: Ναυσικά Ταραζή, Νίκος Παπαευαγγελίου

Διάρκεια : 40 λεπτά


info :  Βρυκάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης, Βρυσακίου 17, Πλάκα, τηλ. 210 32 10 179  |  www.vryssaki.gr  |  28-29-30 Οκτωβρίου 2011  |  Ώρα: 20.00  |  Εισιτήριο: 10€ και 15€ το ενιαίο εισιτήριο και για τις 2 παραστάσεις που φιλοξενούνται κάθε μέραΠαράλληλες δράσεις

    

Δεδομένου του προσανατολισμού της Αλλαχού για δράση σε προγράμματα με κοινωφελή σκοπό και υποστήριξη αντίστοιχων φορέων, προχωρά στην υλοποίηση σεμιναρίων στο «Ραντεβού με το Σώμα».

Αναλυτικά:

  • Δημιουργικό παιχνίδι με λιλιπούτειους φίλους, σε συνεργασία με Μ.Κ.Ο.  :  Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου στις 17.00 και για πέντε ώρες  -  Είσοδος ελεύθερη -  Πολυχώρος Βρυσάκι, Βρυσακίου 17, Πλάκα [πλησίον σταθμού Μοναστηράκι]

Tα παιδιά που θα έρθουν στο Βρυσάκι θα έχουν μια [πρώτη] επαφή με τον δημιουργικό χορό σε συνδυασμό με το θεατρικό παιχνίδι. Στόχος είναι τα παιδιά να νιώσουν άνετα και όμορφα, να αφεθούν στη δημιουργική κλίση της ηλικίας τους και να εκφραστούν όπως νιώσουν καλύτερα, να περάσουν ευχάριστα το απόγευμά τους, ανακαλύπτοντας –πιθανόν- μια μεγάλη αγάπη, εκείνη για τις Τέχνες.

  • Χοροσχεδιασμός :  Σεμινάριο έκφρασης και χορού με τη Μέτη Παναγιωτοπούλου  -  Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Οκτωβριου, στις 16:00 - 19:00 Πολυχώρος Βρυσάκι, Βρυσακίου 17, Πλάκα [πλησίον σταθμού Μοναστηράκι]


Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ και για τις 2 ημέρες/ 10 ευρώ για την μια ημέρα  |  Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Μέτη Παναγιωτοπούλου, 6946905263  mety@allahoo.gr

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στις παραστατικές τέχνες.  |Κόστος σεμιναρίου: 20 ευρώ και για τις 2 ημέρες/ 10 ευρώ για τη μια ημέρα.


 

Μέτη Παναγιωτοπούλου : Ιδρυτικό μέλος της χοροθεατρικής ομάδας Allahoo. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και της επαγγελματική σχολής χορού  Δέσποινας Γρηγοριάδου. Έντονη και πολύχρονη η ενασχόλησή της με το Χορό [+χορογραφία+ κινησιολογία+ διδασκαλία], τη δραματουργία και τον εθελοντισμό


Η Ομάδα
Αλλαχού σημαίνει αλλού…
αυτό επιδιώκει η ομάδα, να (σε) ταξιδέψει "αλλού"! Μέσα από παραστάσεις γεμάτες ορμή, ιδέες, πειραματισμό. Από την πρώτη της «έξοδο» μέχρι σήμερα, η Αλλαχού, εξελίσσεται, «ταξιδεύει» σε φεστιβάλ, παραστάσεις, θέατρα, συνέδρια και καλλιτεχνικές συναντήσεις, παρασέρνοντας  όλο και περισσότερους ανθρώπους, είτε ως συνεργάτες, είτε ως θεατές. Ομάδα-δίκτυο καλλιτεχνών, που ακομπλεξάριστα εναλλάσσει ρόλους, υπενθυμίζοντας πως στη συλλογικότητα υπάρχει ουσία. Πλούσια η εργογραφία και η παρουσία της ομάδας σε φεστιβάλ για τις παραστατικές τέχνες και το video-dance film.

 

dancepress