"[πράξη] 21 Mneme" - Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα

prosxima_5web--5

Ένα ταξίδι στη μνήμη του σώματος από τη Μαρία Κολιοπούλου και την ομάδα χορού Πρόσχημα με στόχο την απόδραση από το παρόν και την αποδέσμευση από την προοπτική του μέλλοντος. Μέσα από μια ιδιότυπη εικαστική εγκατάσταση το έργο προσκαλεί τον θεατή σε μια φανταστική πραγματικότητα εμπνευσμένη από το ασυνείδητο κομμάτι της ύπαρξής μας. Πρόκειται για την 21η Πράξη μιας σειράς έργων που συνδιαλέγονται με τον κόσμο των ονείρων ενεργοποιώντας τις αισθήσεις του θεατή και διευρύνοντας τα όρια της χορευτικής έκφρασης.

Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου
Μουσική: Γιάννης Ισιδώρου
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης
Σκηνικά: Κωνστάντσια Σαραφιανού
Ερμηνεύουν: Νικολέτα Καρμίρη, Ευγενία Σιγαλού, Ιωάννα Τουμπακάρη
Συμπαραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών / Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα

Η Μαρία Κολιοπούλου σπούδασε με υποτροφία στο τριετές τμήμα ανώτατων σπουδών BA(Hons) του Laban Centre for Movement and Dance στο Λονδίνο, από όπου αποφοίτησε (1995) με τα πτυχία Diploma in Dance Theatre και Bachelor of Arts with Honours. Παράλληλα παρακολούθησε σπουδές στη σχολή Βακαλό. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Πρόσχημα, όπου χορογραφεί και χορεύει από το 1996. Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις στο San Francisco State University, στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Tanzquartier Wien, στο Mu Shinaz – Βουδαπέστη, στην Arge Kultur Salzburg καθώς και σε πολλά θέατρα και Φεστιβάλ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Χορογραφικές της δουλειές έχουν παρουσιαστεί στην Α.Σ.Κ.Τ, τα εγκαίνια του Αττικού Μετρό, την 1η Μεσογειακή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στα Χανιά, το Μέγαρο Μουσικής (1η & 2η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού), το Solo and Duo dance festival –Βουδαπέστη, το φεστιβάλ Tanz_house στην Αυστρία και τα Θέατρα Αλκμήνη, Νέου Κόσμου, Πορεία, Εμπρός, Φούρνος, Τόπος Αλλού, Ανοιχτό, Κνωσσός.

Ως χορογράφος έχει επίσης συνεργαστεί με το Δανέζικο Ινστιτούτο στις Γέφυρες μεταξύ γυναικών καλλιτεχνών, με την πολιτιστική πρωτεύουσα Πάτρα 2006 στην χοροθεατρική παράσταση λίγο πρίν ( ) λίγο μετά, σε σκηνοθεσία Α. Στελλάτου, με το Θέατρο του Ν. Κόσμου στις παραγωγές Θοδωρής 33 μχ, σε σκηνοθεσία Θ. Μπαλωμένου και Οθέλλος του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλο για το Φεστιβάλ Αθηνών, με το Εθνικό Θέατρο στο Βυθό του Γκόρκυ σε σκηνοθεσία Ρ.Πατεράκη. Έχει γράψει το δοκίμιο «Ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων στη διδασκαλία του χορού» στο βιβλίο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ - επτά δοκίμια για το χορό.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τη χορογράφο Μαρία Κολιοπούλου.

info: Μικρή Σκηνή  -  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ. Συγγρού 107 – 109, Αθήνα │ Ώρα  Έναρξης: 21:00 │ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ : 18€,  Φοιτητικό 10€ │ ηλεκτρονική πώληση εισιτήριων στο www.sgt.gr  | Εκδοτήρια εισιτηρίων:  Λ.Συγγρού 107-109, Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00

φωτο © Ελπίδα Τέμπου

dancepress