«’Αλλοτε μαζί και άλλοτε χώρια» - Unterwegs Theater

stav_ini_-web

 

Στιγμές εγγύτητας και απόστασης στη σχέση ενός ζευγαριού, σε διαφορετικούς χώρους μέσα στο χρόνο.

«Εκείνη έτρεχε. Για ποιο λόγο;… Τι κάνει μια γυναίκα να τρέχει; Κατά τη διάρκεια της ημέρας; Μέσα στην πόλη;.. Σε κάνει να μοιάζεις αργοπορημένος. Ότι ξέχασες κάτι. Σαν να πρέπει να πάς σε μια τράπεζα, σε ένα γιατρό ή ένα δικηγόρο. Σαν να μην έχεις αυτοκίνητο. Ονειρέψου πολύ κατά την διάρκεια του πρωινού. Μίλα λίγο. …Σε κάνει να μοιάζεις με κάποιον που ξεγελάστηκε. .. Σε κάνει να μοιάζεις με κάποιον που μόλις του έχουν επιτεθεί.. Σαν να έχεις μόλις δραπετεύσει από την Ανατολή. … Σαν να πήρες μόλις μια γεύση ελευθερίας. Σαν να είδες κάτι που σε έκανε να γυρίσεις πίσω. Σαν να είχες κάποτε μια ιδέα για το τι θέλεις περισσότερο απ’ όλα. Το τρέξιμο σε κάνει να μοιάζεις σαν να έχασες κάτι. Ή να έκλεψες κάτι. Ή να είπες κάτι. Να είπες ψέματα, … Σε κάνει να δείχνεις σαν να ξέρεις κάτι που δεν γνωρίζει κανένας άλλος. Σαν να είχες κάποτε μια ιδέα για το τι θέλεις περισσότερο απ’ όλα. .. Και το τρέξιμο σε κάνει να δείχνεις καινούριος. ..Το τρέξιμο στο δρόμο σε κάνει να δείχνεις ότι δεν ανήκεις. Σαν να είσαι άνεργος. Μη-Γερμανός. Υποκατάστατο.» - Απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Hugo Hamilton «Surrogate City».

Χορογραφία: Jai Gonzales
Χορεύουν και ερμηνεύουν:  Ini Dill, Σταύρος Αποστολάτος
Μουσική: David Lang
Παραγωγή: Unterwegs Theater Heidelberg
Διάρκεια:40’

Unterwegs Theater
Οι Yolanda Gonzales, Bernhard Fauser και Wal Mayans ίδρυσαν το Unterwegs Theater το 1988 στο Heidelberg της Γερμανίας, αναπτύσσοντας τη δική τους καλλιτεχνική ιδέα στη διαδρομή τους μεταξύ των πεδίων του χορού, των ακροβατικών και της υποκριτικής. Από τότε παράγουν χορευτικές παραστάσεις με πολλή επιτυχία, όπως το “Sensaciones”(1988), το οποίο έκανε παγκόσμια περιοδεία με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε, το “Guell”(1989), το οποίο έλαβε το βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό χορογραφίας στο Saitama του Τόκυο και το “Middle of Nowhere”(1999) που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη. Το 1991, η ομάδα εδραίωσε το φεστιβάλ “DANCE  Internationally”, ένα ετήσιο event σύγχρονου χορού, το οποίο πραγματοποιείται χάρη στη στήριξη της πόλης του Heidelberg και το οποίο φιλοξενεί καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι William Forsythe, Amanda Miller, Hans van Mannen, Sasha Waltz, Jerome Bell and Xavier Le Roy.

Yolanda Gonzales
Η Yolanda Gonzales-Cavero έχει εργαστεί επαγγελματικά για πέντε χρόνια ως χορεύτρια με το Εθνικό Θέατρο στη Λίμα του Περού. Έχει ιδρύσει τα Afro-Ballett-Ensemble στο Heidelberg της Γερμανίας, το Consejo Nacional de Danza Peru, συνδεδεμένο με το κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου της UNESCO και είναι συν-ιδρύτρια του Unterwegs Theater στο Heidelberg. Από το 1988-1991 έχει εμφανιστεί με το Unterwegs Theater σε Costa Rica, Mexico, Peru, Colombia, Japan, Italy, Deutschland. Το 2010 εγκαινίασε το χώρο εκδηλώσεων HebelHalle. Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μία έντονη ανταλλαγή μεταξύ χορευτών με έδρα την Αθήνα και χορευτών του Unterwegs Theater και με αυτό το residency επιχειρεί σε μία ακόμη βαθύτερη ανταλλαγή και συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών χορευτών, ειδικά σε αυτή την περίοδο, η οποία έχει οξύνει τις σχέσεις των δύο αυτών χωρών. Η συνεργάτις με την οποία θα επισκεφτεί την Ελλάδα, είναι η Γερμανίδα συνιδρύτρια του Unterwegs Theater και χορεύτρια Ini Dill, όπως επίσης και ο χορευτής με έδρα την Ελλάδα και μέλος της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα, Σταύρος Αποστολάτος.
 

info :  Κινητήρας Στούντιο Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα, Τηλ: 210.9248 328  |   ώρα έναρξης 21:15  |  Τιμή εισιτηρίου: €15€ και 10€(μειωμένο) 

 

dancepress