"Δον Κιχώτης" - Αυτοκρατορικά Μπαλέτα Μόσχας

donkixotisphotoweb--2

Ο «Δον Κιχώτης» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1869 από το Μπαλέτο του Μπολσόι και από τότε αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά μπαλέτα. Η πλοκή του απορρέει από την αξεπέραστη διαχρονική νουβέλα του Θερβάντες που συνεχίζει να συγκινεί. Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του Δον Κιχώτη που επηρεασμένος από τον ιπποτισμό προσπαθεί, με συνοδοιπόρο τον υπηρέτη του, Σάντσο Πάντσα, να περάσει τις αξίες του σε ένα κόσμο άδικο, χωρίς ηθική. Παρασυρμένος από τις ιδέες του δίνει την περιουσία του και εγκαταλείπει την ανιαρή ζωή του για να γίνει ένας περιπλανώμενος ιππότης. Θυσιάζει τον εαυτό του αποφασίζοντας να μπει στην υπηρεσία της ανθρωπότητας για την υπεράσπιση των αδυνάτων. Παράλληλα, ο Δον Κιχώτης είναι ερωτευμένος με την Δουλτσινέα, αν και αυτή αγνοεί τον έρωτά του….


Τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα Μόσχας συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 1994 για τους εορτασμούς των 50 χρόνων επιτυχημένης σκηνικής παρουσίας της μεγάλης πρίμα μπαλαρίνας των Μπολσόι, Μάγια Πλισέτσκαγια. Η επιτυχημένη καλλιτεχνική συνεργασία της με τον Γκεντιμίνας Ταραντά, εξέχων χορευτή των Μπολσόι, οδήγησε στην επίσημη δημιουργία των Αυτοκρατορικών Μπαλέτων της Μόσχας. Ο Γκεντιμίνας Ταραντά τιμώντας τη ρωσική κληρονομιά της χώρας συνεχίζει με καλλιτεχνικό όραμα την παράδοση των παγκοσμίως αναγνωρισμένων ρωσικών μπαλέτων με παραστάσεις που ταξιδεύουν σε όλα τα μεγάλα θέατρα του κόσμου, αναδεικνύοντας το ταλέντο και την ιδιαιτερότητα της μεγάλης ρωσικής σχολής μπαλέτου. Με πλαστικότητα στην κίνηση, πλούτο έμπνευσης, έντονη δραματική εκφραστικότητα, καθαρότητα και πρωτοτυπία στις χορογραφίες, τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα της Μόσχας δικαίως έχουν κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στην καρδιά των θεατών και έχουν κερδίσει την προτίμηση του κοινού ως ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά μπαλέτα της Ρωσίας.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου.

 

info : Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδί │ Παρασκευή 9, Σάββατο 10 στις 21.00 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 17.30 │ Τιμές Εισιτηρίων: Α ζώνη: 60€, Β ζώνη: 50€, Γ ζώνη: 40€, Δ ζώνη: 30€, ΦΟΙΤ.: 20€ │ Προπώληση : Ticketnet.gr, viva.gr και στα καταστήματα Metropolis και Public.

dancepress