Πρωτοχρονιάτικο Γκαλά απο το Μπαλέτο της ΕΛΣ

prwtoxroniatiko-gkala-els-web

H Εθνική Λυρική Σκηνή, υποδέχεται το 2012

με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και το Μπαλέτο της

 

Στον πυρήνα του Πρωτοχρονιάτικου Γκαλά, βρίσκονται μεταξύ άλλων οι συνθέσεις του Γιόχαν Στράους υιού, του «βασιλιά του βαλς», που παραδοσιακά έχουν συνδυαστεί με την ημέρα. Σε αυτό έχει συμβάλλει αποφασιστικά η «Πρωτοχρονιάτικη συναυλία» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, που μεταδίδεται τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο και την οποία επί πολλά χρόνια χορογραφούσε ο Ρενάτο Τζανέλλα, σήμερα διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ.
Εμβατήρια, βαλς και πόλκες, χορευτική μουσική γιορτινή, ανάλαφρη, κεφάτη, ζωηρή, που όμως κάποιες φορές, όπως στην εισαγωγή από τη διάσημη οπερέτα Η νυχτερίδα του Γιόχαν Στράους υιού, αφήνει μία μελαγχολική νότα, μία διάθεση νοσταλγική για όσα πέρασαν, για όσα δεν θα ξαναέρθουν.

Εξ’ ίσου συνδεδεμένος με την Πρωτοχρονιά είναι και ο Καρυοθραύστης, το μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι, που διαδραματίζεται παραμονή Χριστουγέννων όταν τα μεσάνυχτα τα παιχνίδια κάτω από το έλατο ζωντανεύουν και η μικρή Κλάρα περνά μαζί τους μαγικές στιγμές. 

Η πρώτη εκδήλωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη νέα χρονιά, συμπεριλαμβάνει και αποσπάσματα από όπερες, όπως η εισαγωγή της Κάρμεν του Μπιζέ, αλλά και το μελωδικότατο Ιντερμέδιο από την Καβαλλερία Ρουστικάνα του Μασκάνι. 

Χορογραφία, φωτισμοί Ρενάτο Τζανέλλα
Μουσική διεύθυνση Ηλίας Βουδούρης
Διεύθυνση χορωδίας Νίκος Βασιλείου
Επιμέλεια κοστουμιών Χρυσάνθη Ψαροπούλου

info: Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59 - 61, Αθήνα - σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο  |  Ώρα έναρξης 20.00  |  Τιμές εισιτηρίων €45, €35, €30, €25, €20 - Παιδικό, φοιτητικό €15  |  Προπώληση εισιτηρίων από τα Ταμεία τoυ θεάτρου καθημερινά 9.00–21.00 - Τηλεφωνικές πωλήσεις 210 3662 100, 210 3612 461, 210 3643 725  -  Ηλεκτρονική προπώληση : www.nationalopera.gr


 


dancepress