Θέατρο Làng Tôi

lang_toi_4

Τις τελευταίες δεκαετίες το τσίρκο στη Γαλλία, αλλά και σε άλλες χώρες, έχει κερδίσει έδαφος ως ένας εναλλακτικός χώρος ανάδειξης ενός διαφορετικού ιδεώδους για τις παραστατικές τέχνες, που υπερβαίνει τα εκφραστικά όρια των παραδοσιακών σκηνικών ερμηνευτών και ειδών. Το νέο αυτό ιδίωμα στην τέχνη του τσίρκου, με το οποίο σπάνια έρχεται σε επαφή το ελληνικό κοινό, έχει φέρει στο προσκήνιο και μορφές τσίρκου της Ανατολής, άγνωστες στο δυτικό κοινό.

Με μια εξαιρετική ομάδα νέων καλλιτεχνών από τους χώρους του τσίρκου, του χορού, της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης του δρόμου, το Θέατρο Làng Tôi αναπαράγει εικόνες και αισθήσεις από την καθημερινότητα ενός ειρηνικού χωριού χαμένου στους ορυζώνες. Με λιτά μέσα και πρωτότυπα σκηνικά κατασκευασμένα από μπαμπού, το Làng Tôi αντλεί έμπνευση από την πλούσια βιετναμέζικη παράδοση, αλλά και από τις νέες τεχνικές του τσίρκου τέχνης προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική σκηνική εμπειρία που καταρρίπτει τους νόμους της βαρύτητας.

Οι Βιετναμέζοι καλλιτέχνες της ομάδας, που έζησαν και εργάστηκαν στη Γαλλία και τη Γερμανία, επέστρεψαν στις καλλιτεχνικές τους ρίζες, ενισχύοντας την παράδοση με νέες τεχνικές και φόρμες, προσφέροντας ένα θέαμα που συνδυάζει με μαεστρία: ακροβατικά, πολεμικές τέχνες, παραδοσιακή βιετναμέζικη μουσική, παντομίμα και χορό.

Το Làng Tôi γεννήθηκε στο Εθνικό Τσίρκο του Βιετνάμ, με την συνδρομή 120 καλλιτεχνών, ελεφάντων, σκυλιών. Κεντρική φυσιογνωμία για το Νέο Τσίρκο του Βιετνάμ στάθηκε ο Nhat Ly Nguyen. Γεννημένος στη Γαλλία, πέρασε όλη την παιδική του ηλικία στο Βιετνάμ, χώρα καταγωγής του πατέρα του. Σπούδασε στην Εθνική Σχολή Τσίρκου, ώσπου ενδιαφέρθηκε για τη μουσική και εργάστηκε στο Παρίσι και το Λος Άντζελες. Επέστρεψε στο Βιετνάμ, όπου και συνεργάστηκε με τον αδελφό του, καλλιτέχνη του τσίρκου και τον παραγωγό Le Tuan Anh. O τελευταίος έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο ως ζογκλέρ και τώρα ζει μεταξύ Γερμανίας και Καναδά, όπου πρόσφατα άρχισε να συνεργάζεται με το Τσίρκο του Ήλιου (Cirque du Soleil).

 

 

info : Κεντρική Σκηνή  -  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ. Συγγρού 107 – 109, Αθήνα │ Ώρα  Έναρξης: 20:30 - Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου θα δοθεί και πρωινή παράσταση στις 11:00 π.μ. │ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ : 15€, 20€, 25 € - Μειωμένο 10€ - 15€  │ ηλεκτρονική πώληση εισιτήριων στο www.sgt.gr  | Εκδοτήρια εισιτηρίων:  Λ.Συγγρού 107-109, Ωράριο λειτουργίας: Δε - Κυρ: 12:00-21:00 

dancepress