“If dusk tangled with dawn”

anna-vigeland-aerial-dance-web

“If dusk tangled with dawn”(« Αν τα 'βαζε η δύση με την αυγή»)

Παράσταση Νέου τσίρκου, χοροθεάτρου και μουσικής

 

H πρώτη resident artist* του Κινητήρα για το 2012 είναι η χορογράφος και χορεύτρια τσίρκου Anna Vigeland με το συνεργάτη της, σχεδιαστή ήχου Peter Balov, οι οποίοι κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα θα παρουσιάσουν την παράσταση “If dusk tangled with dawn”(« Αν τα 'βαζε η δύση με την αυγή»), σε συνεργασία με τους Έλληνες καλλιτέχνες Κατερίνα Τούμπα (χορεύτρια),  Άννα Παπαθανασίου (ζωγράφο), Στέφανο Φίλο (μουσικό) και Νίκο Ερηνάκη (ποιητή).


H συνεργασία τους:
«Θα δημιουργήσουμε το πρώτο στάδιο της παράστασής μας στον Κινητήρα, με δουλειά εμπνευσμένη από τσίρκο, χορό στον αέρα, θεατρικούς χαρακτήρες, visual art, ποίηση και live μουσική. Συνεργαζόμαστε με καλλιτέχνες με έδρα την Αθήνα, καθώς μας ενδιαφέρει πολύ αυτού του είδους η συνεργασία. Στόχος μας είναι να συνδυάζουμε φυσικές παραστάσεις με λογοτεχνικά στοιχεία. Για το συγκεκριμένο residency θα εξερευνήσουμε την Ελληνική ποίηση. Βασισμένοι λοιπόν στο ποίημα του Νίκου Ερηνάκη «If dusk tangled with dawn» , θα ενσωματώσουμε το Aerial Kite της Anna Vigeland, τη δουλειά του Peter Balov, τη χοροθεατρική παρουσία της Κατερίνας Τούμπα, πίνακες της Άννας Παπαθανασίου και τη ζωντανή μουσική με έντονα παραδοσιακά μουσικά στοιχεία που θα παίξει μαζί μας στις παραστάσεις ο Στέφανος Φίλος.»

Διάρκεια: 30’ - Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους καλλιτέχνες


Βιογραφικά συντελεστών


Η Anna Vigeland (τσίρκο, χορογραφία, σύλληψη project) μεγάλωσε σε μία οικογένεια από μουσικούς, συγγραφείς και ηθοποιούς. Έχει συμμετάσχει σε τσίρκο, παραστάσεις, τηλεόραση, ταινίες, festivals και multi-media παραγωγές σε Ιαπωνία, Τουρκία, Ισραήλ, Γαλλία, Βέλγιο, Αγγλία, νησιά Αζόρες, Καναδά. Είναι απόφοιτος του National Circus School of Montreal και έχει λάβει επιχορήγηση της δημιουργικής ανάπτυξης από το New York’s Fractured Atlas. Πέρασε 4 μήνες στο National Circus School of Montreal’s Creation Lab και δούλεψε με τη σκηνοθέτη Estelle Clareton δημιουργώντας ένα έργο για τσίρκο, το οποίο παρουσιάστηκε στο Montreal και στη Γαλλία. Η Anna έχει χορογραφήσει και παρουσιάσει τα soli έργα της στη Νέα Υόρκη, στο Ισραήλ, στο Oregon και στην Καλιφόρνια.

O Peter Balov έχει εμπειρία στο χώρο 15 χρόνια και έχει εργαστεί ως σχεδιαστής και μηχανικός ήχου και τεχνικός διευθυντής σε μουσική, θέατρο, τσίρκο, χορό και τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί για 12 χρόνια με την εταιρία 4D Art Michel Lemieux/Victor Pilon, έχει συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές και tour με τους Les 7 doigts de la main και σε μουσικά tours και festivals σε όλο τον κόσμο.

Η Κατερίνα Τούμπα, γεννημένη στην Αθήνα, αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2008. Με υποτροφία που πήρε από το Ίδρυμα Ωνάση και το London Contemporary Dance School (The Place), ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της αποκτώντας Master of the Arts. Έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως οι: Σοφία Σπυράτου, Αθηνά Βάχλα, Jonathan Lunn, Maisie Whitehead, Miguel Guzman, Jorge Crecis κ.α., ενώ στο εξωτερικό έχει δουλέψει στην English National Opera (ENO), καθώς και με τους σκηνοθέτες Tim Bricknell και Rufus Norris. Έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ σε Αθήνα, Λονδίνο, Leicester, Grenoble, Butrint, Σκόπια και Κύπρο. Είναι πτυχιούχος πιάνου και ειδικής αρμονίας, ενώ ολοκληρώνει και τις σπουδές της στη Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Στέφανος Φίλος, ξεκίνησε 10 ετών μαθήματα κλασσικού και παραδοσιακού βιολιού με τον βιολιστή Μιχάλη Κυριαζόπουλο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Αθηνών και είναι πτυχιούχος ειδικής αρμονίας. Έχει συνεργαστεί ως μουσικός  performer, ενορχηστρωτής & συνθέτης με τη θεατρική ομάδα «Δρύς» του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθήνας, ενώ έχει συμμετάσχει στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα YET (Youth Europe & Theater), στο Noordwijkerhout της Ολλανδίας. Αποτελεί μέλος των Τσιριτσάντσουλες με τους οποίους συνεργάζεται ως μουσικός και ηθοποιός, ενώ ως βιολιστής συνεργάζεται με αρκετά ονόματα του χώρου της ελληνικής παραδοσιακής, ρεμπετοσμυρνέικης, τζαζ και εναλλακτικής σκηνής της Αθήνας. Έχει διδάξει βιολί και ταμπουρά στα πλαίσια πιλοτικού προγράμματος της Νομαρχίας Αν. Αττικής. Από το 2007 είναι ιδρυτικό μέλος του folk electronica group EleKtroBalKana
Η Άννα Παπαθανασίου  είναι απόφοιτος των Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  και τεταρτοετής φοιτήτρια της Α.Σ.Κ.Τ του Ε.Μ.Π., στο Ε' εργαστήριο ζωγραφικής. Μέχρι στιγμής, έχει στο ενεργητικό της τρεις ομαδικές και μία ατομική έκθεση, ενώ συνεργάζεται ως εικαστικός, performer και illustrator με art-collectivas, σχεδιαστές ρούχων, web-magazines κ.α. Παράλληλα, έχει σπουδές στην κλασσική μουσική, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά, έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής και ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, έχοντας πολλές συμμετοχές σε live performances ως τραγουδίστρια και στιχουργός με το συγκρότημα Puta Volcano με τους οποίους συμμετείχε στο εκπαιδευτικό project της SAE-Music Business.

Ο Νίκος Ερηνάκης γεννημένος στην Αθήνα, σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Αθηνών, φιλοσοφία και συγκριτική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Warwick και φιλοσοφία των κοινωνικών επιστημών στο London School of Economics. Το 2009 εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "Σύντομα όλα θα καίγονται και θα φωτίζουν τα μάτια σου". Το 2011 μετέφρασε μια επιλογή ποιημάτων του Γκέοργκ Τρακλ, μαζί με αποσπάσματα δύο κειμένων του Μάρτιν Χάιντεγκερ, με τίτλο "Σκοτεινή αγάπη μιας άγριας γενιάς". Ποιήματα του έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα γαλλικά.info :  Κινητήρας studio  - artistic residency centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, 2109248328  |  Ώρα έναρξης 19:00  |  Ελεύθερη είσοδος- Απαραίτητη η κράτηση θέσεων


 


 

dancepress