"Γκαλά Μπαλέτου" με... νέο χορευτικό αίμα!

fractals---photo-johan-persson-web

Λόγω των πρόσφατων δυσάρεστων γεγονότων έντασης που συνέβησαν στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή, η Ακαδημία Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου, αποφάσισε τη μη συμμετοχή των μαθητών της στο γκαλά μπαλέτου, φοβούμενη για την ασφάλειά τους. Η παραγωγός εταιρεία Golden Stage Events ανακοινώνει, ότι παρ’ όλα αυτά οι τέσσερις παραστάσεις του γκαλά μπαλέτου στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012 (απογευματινές 16.00 και βραδινές 20.00) θα πραγματοποιηθούν κανονικά, αφού τα νεαρά αστέρια της Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι και της Ακαδημίας Μπαλέτου της Αγγλίας – Covent Garden, θα χορέψουν με διευρυμένο πρόγραμμα. 


 

Το «νέο αίμα» τριών μεγάλων Ακαδημιών Χορού
παρουσιάζεται 
για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

 

H Ακαδημία Μπαλέτου Bolshoi της Μόσχας, η Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου – Covent Garden του Λονδίνου και η  Ακαδημία Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου συμπράτουν για τέσσερεις παραστάσεις παρουσιάζοντας στο ελληνικό κοινό τα «φυτώρια» και τους τελειόφοιτους τους.

  • Από κλασικής πλευράς το πρόγραμμα του Bolshoi προσφέρει αποσπάσματα από το σπάνια εμφανιζόμενο, εκτός Ρωσίας, μπαλέτο «Τα εκατομμύρια του Αρλεκίνου» και από την αξιαγάπητη δική τους «Κακοφυλαγμένη Κόρη» σε χορογραφία Yury Grigorovich.
  • Το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας προτείνει την Paquita (Πακίτα)
  • Tο Θέατρο La Scala αποσπάσματα από τον Καρυοθραύστη.
  • Σε πιο σύγχρονο νεοκλασικό ύφος, η Ακαδημία Μπαλέτου Bolshoi της Μόσχας παρουσιάζει την Τέχνη της Φούγκα”, μια ειδική προσφορά, με άδεια του Χορογραφικού Ινστιτούτου της Νέας Υόρκης και του New York City Ballet, σε μουσική J. S. Bach .
  • Το Βασιλικό Μπαλέτο του Covent Garden έρχεται με αποσπάσματα από το περίφημο «Danses Concertantes» του Kenneth MacMillan, σε μουσική Dmitri Shostakovich (Ντμίτρι Σοστακόβιτς),
  • Ενώ το Θέατρο La Scala του Μιλάνου με το «Βραδινά Τραγούδια» του Antonín Dvořák (Άντονιν Ντβόρακ) σε χορογραφία  Jiří Kylián (Γ. Κίλιαν).

 


info : Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη), Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη │ Προπώληση τηλ.  210 72 82 333 και στο www.megaron.gr │ Ώρα έναρξης 16:00 &  20:00 | ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Απογευματινές παραστάσεις (16:00)  €30 - €40 - €50 - €60 (Διακ/νη Ζώνη)  Φοιτητικά – Παιδικά : έκπτωση 50% επί της τιμής κάθε ζώνης - Βραδινές παραστάσεις (20:00) €38 - €48 - €58 - €70 (Διακ/νη Ζώνη), Φοιτητικά - Παιδικά έκπτωση 50% επί της τιμής κάθε ζώνης


 

photo © Johan Persson

dancepress