Η "Μοναδικότητα" της 8ης Πράξης

ΠΡΟΣΧΗΜΑ Πράξη 8 - Singularity

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα -  Μαρία Κολιοπούλου
[πράξη] 8 – Singularity

Η [πράξη] 8 - Singularity αποτελεί συνέχεια ενός κύκλου έργων με τίτλο [Πράξη] που η Μαρία Κολιοπούλου ξεκίνησε να δημιουργεί από το 2006. Μετά τα έργα σόλο, [Πράξη] 3 και [Πράξη] 1.3 να έχουν αποσπάσει το Διεθνές Βραβείο Χορογραφίας «Jarmila Jeřábková» (Πράγα 2008), και τη [Πράξη] 5 να ακολουθεί το 2009, η χορογράφος εμπνέεται εδώ από τη θεωρία για τις «μαύρες τρύπες» και δημιουργεί μια σκηνική εικαστική εγκατάσταση, μέσα στην οποία αναπτύσσεται το χορογραφικό ντουέτο της. Στην 8η Πράξη με τον υπότιτλο Singularity (Μοναδικότητα) ήχος και φωτισμός τοποθετούνται με πρόθεση να δοθεί προτεραιότητα στην ανάδειξη του σώματος που κινείται.
Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα ιδρύθηκε το 1996 από τη Μαρία Κολιοπούλου με συνιδρύτριες τη Στέλλα Ζάννου, την Άννα Μιμή και τη Δήμητρα Κρητικίδη που παραμένει μέχρι σήμερα ως διευθύντρια παραγωγής. Με στόχο την έρευνα πάνω στις διαφορετικές χορογραφικές προσεγγίσεις, όσο και τη συνύπαρξη του χορού με τις άλλες τέχνες, το Πρόσχημα στα 14 αυτά χρόνια παρουσίας του αναπτύσσεται και εξελίσσεται μέσα από τις συνεργασίες του με ξένους χορογράφους, τη σύμπραξή του με ομάδες χορού από Ευρώπη και ΗΠΑ, τη συμμετοχή του σε διεθνή φεστιβάλ. Οι παραγωγές του έχουν παρουσιαστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
 

Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου
Ερμηνεία : Νικολέτα Καρμίρη, Ευγενία Σιγαλού
Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Ισιδώρου
Σκηνικά: Κωνστάντσια Σαραφιανού
Κουστούμια: Αντώνης Βολανάκης
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Δήμητρα Κρητικίδη
Κατασκευή σκηνικών: Διονυσία Κολεύρη
Κατασκευή κουστουμιών: Γιώτα Νικοδήμου

φωτογραφίες: © Γιάννης Ισίδωρος

 info Πειραιώς 260, Χώρος Ε  -  ώρα 9 μ.μ.  Εισιτήρια τηλ : +30 - 210 327 20 00 και οnline κρατήσεις :  www.greekfestival.gr 

dancepress