«Ευγενείς Αποδράσεις» - Χοροθέατρο Νταλίκα

"Ευγενείς Αποδράσεις" - Χοροθέατρο Νταλίκα

4η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού

Δύο «άστεγοι» με μοναδικά υπάρχοντά τους ένα μπουκάλι αλκοόλ και μερικές νάιλον σακούλες μοιράζονται στιγμές της σκληρής καθημερινής τους επιβίωσης εκδηλώνοντας ο ένας προς τον άλλον την απόλυτη ευαισθησία και συντροφικότητα. Η Βάσω Γιαννακοπούλου και η Φαίδρα Φουρούλη ξεδιπλώνουν με τρυφερότητα και αποδίδουν με τεχνική ευστοχία το αιώνιο, όσο και σύγχρονο θέμα της ανάγκης των ανθρώπων για αγάπη και συντροφικότητα, τοποθετώντας τις συμβολικές αυτές μορφές σε ένα λιτό σκηνικό περιβάλλον με την ηχητική παρουσία της φασαρίας του δρόμου και μοναδικό ντεκόρ ένα σκουπιδοτενεκέ.
Οι δύο χορογράφοι - ερμηνεύτριες διαμορφώνουν το κινητικό τους λεξιλόγιο έτσι, ώστε να δημιουργούνται στιγμιότυπα συναισθηματικού διαλόγου και παιχνιδιού μέσα από μια αφηγηματική χορογραφία με εμφανή θεατρικά στοιχεία και τεχνικές. Πολύ καλές ερμηνείες και μουσικές επιλογές που αναδεικνύουν αποτελεσματικά την κεντρική ιδέα του θεάματος .
Το Χοροθέατρο Νταλίκα ιδρύθηκε το 2004 από τη χορεύτρια και χορογράφο Βάσω Γιαννακοπούλου και το φωτιστή Τάσο Παλαιορούτα. Οι «Ευγενείς Αποδράσεις» (2008) είναι η τέταρτη παραγωγή τους και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν δύο χρόνια, τον Ιούνιο του 2008 στο 7ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. 

Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Β. Γιαννακοπούλου, Τ. Παλαιορούτας, Σ. Πατιερίδης, Φ. Φουρούλη
Χορογραφία / Ερμηνεία: Βάσω Γιαννακοπούλου, Φαίδρα Φουρούλη
 

info : Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Β. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. +30-210 72 82 333  www.megaron.gr

dancepress