«Να βλέπουν… Εσένα» - Amen Dance Company

2cu-web

Η Amen Dance Company ιδρύθηκε με κινητήρια δύναμη την ανάγκη, τόσο για έκφραση, όσο και για τη δημιουργία ενός πολυθεάματος, που έχει ως πηγή έμπνευσης το Θεό και τη σχέση Του μαζί μας. Όραμα και στόχος της είναι η σύμπραξη καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους, ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν από κοινού, ο καθένας με την τέχνη του, για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι κάθε δώρο καλλιτεχνίας είναι δοσμένο από Εκείνον, τότε δεν μπορεί παρά να ολοκληρώνεται όταν επιστρέφει ξανά σε Εκείνον, ως έκφραση αγάπης και  ευγνωμοσύνης.

Πρόκειται για μια  παράσταση - χοροθεατρικό πολυθέαμα, σπονδυλωτό, που κάθε κομμάτι του είναι σχεδόν αυτοτελές. Μηνύματα ζωής που χρειάζονται σαν οδηγός, σε ανθρώπους που δεν έχουν ακούσει, ή δεν φαντάζονται ότι υπάρχουν και Καλά Νέα. Ζητήματα όπως η μοναξιά, ο θάνατος, η συγχώρηση, η ελευθερία, τα δεσμά, η αναγέννηση ξεδιπλώνονται μέσα από διαφορετικές ιστορίες, με ένα κοινό μήνυμα: «O Θεός σε αγαπάει, είναι δίπλα σου και είναι έτοιμος να επέμβει δυναμικά και θαυμαστά στη ζωή σου, αν του δώσεις την ευκαιρία».

Σε μια εποχή που η Ελλάδα είναι απομονωμένη και "χτυπημένη", είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ, καθένας μας, να ενθαρρυνθεί για να σηκώσει τα μάτια του ψηλά στον Πατέρα Θεό και να του ζητήσει να αγγίξει την ζωή του και να τον λυτρώσει. Είναι ίσως η μοναδική ελπίδα που μας έχει απομείνει.

Συντελεστές

Χορογραφίες – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Βούλγαρη, Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Ιωσηφίδης
Κουστούμια: Ανδρομάχη Σπυροπούλου, Make up artist: Ioannis Giannarides
Παίζουν: Έλενα Αρβανίτη, Βιολί: Ελίζα Βενιζελέα, Κιθάρα: Εύη Κανελλή, Νίκος Δεπάστας
Χορεύουν: Κατερίνα Αλεξανδράκη, Δημήτρης Δημόπουλος, Αναστάσης Καναρίδης, Κλάρα Μάνε, Λαμπρινή Μπούμπα, Εύη Πατσάκη, Τζένη Τοψίδου, Ευαγγελία Χωριανοπούλου

 


info :  Altera pars, Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Ιερά Οδός, Αθήνα  │ ώρα έναρξης 21.00  │ τηλ. κρατήσεων 210-3410011  │ τιμή εισιτηρίου 10 € 


 

 

 

dancepress