"Α-Μ Ι" - YELP danceco. Μαριέλα Νέστορα

yelp-a-m-i-myrto-apostolidou-2-web

H YELP danceco. με χορογράφο τη Μαριέλα Νέστορα είναι μια από τις ελληνικές ομάδες που αναδείχθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και δραστηριοποιείται από τότε με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό στίγμα.

Η παράσταση A-M I σηματοδοτεί μια στροφή στη δημιουργική πορεία της ομάδας, που ωστόσο εκκινεί από τον ίδιο προβληματισμό που ενυπάρχει και σε άλλες παραστάσεις της. Έχει ως θέμα το πώς «διαβάζει» ο θεατής την κίνηση των χορευτών στη σκηνή, από την απλή κατανόησή της μέχρι την προβολή εικόνων από τον ίδιο πάνω σ’ αυτό που βλέπει. Η ποιητική του λόγου, της εικόνας που παράγεται μέσα από τη σχέση της με την κίνηση, η δισυπόστατη ύπαρξη του χορευτή ως ρόλου και ως ανθρώπου με παρόν και παρελθόν, το φορτίο που φέρει στη σκηνή ένας χορευτής ή ένας αφηγητής, είναι μερικές από τις πτυχές αυτού του έργου.

Ιδέα: Μαριέλα Νέστορα
Χορεύουν: Γιάννης Νικολαΐδης, Μαριέλα Νέστορα
Ομιλητές: Sebastien Seixas, Όλγα Σπυράκη
Δραματουργία: Χριστιάνα Γαλανοπούλου, Μαριέλα Νέστορα

Παραγωγή: YELP danceco.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε μετά από residency ως ένα από τα Αυτογκόλ στην ενεργοποίηση του Θεάτρου Εμπρός από την Κίνηση Μαβίλη.

Διάρκεια : 45΄


info: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας │ώρα : 22:00 │Εισιτήρια : 15 € & 12 € (μειωμένο / φοιτητικό. Πληροφορίες για αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (VISA & MASTERCARD) Τηλ. 27210 84525 & 27210 87229,  Φαξ: 27210 80938, 10:00-13:00 & 18:30-21:00 καθημερινά (εκτός Κυριακής και απογεύματος Σαββάτου) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας  www.kalamatadancefestival.gr


 

dancepress