"Μινώταυρος" - Χοροθέατρο Art

12113-088p-web

Η ομάδα Χοροθέατρο ART παρουσιάζει την παράσταση Μινώταυρος στo πλαίσιo του Φεστιβάλ Ρεματιάς-Χαλανδρίου 2012. Ο Μινώταυρος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς (2011) και  στο 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Σπετσών στο Μουσείο Μπουμπουλίνας (2011).

Η σύγχρονη χορευτική παράσταση «Μινώταυρος» βασίζεται στον αρχαιοελληνικό μύθο που αναφέρεται στο Θησέα και την περιπέτειά του στον Λαβύρινθο, όπου αντιμετωπίζει τον Μινώταυρο και καταφέρνει να εξέλθει με τη βοήθεια του Μίτου της Αριάδνης. Η ομάδα προσεγγίζει το γεμάτο μεταφορές μύθο, με μία νεωτεριστική ματιά με στόχο να τον φέρει στη σύγχρονη κοινωνία και να παρουσιάσει το νεαρό Θησέα ως ένα νεαρό κάθε εποχής που έρχεται αντιμέτωπος με αδιέξοδα και δυσκολίες τις οποίες ωστόσο καταφέρνει να ξεπεράσει.

Η παράσταση οριοθετείται χωρικά, όχι με σκηνικά αντικείμενα και τοίχους, αλλά με τα σώματα των ίδιων των χορευτών. Μέσω της κινησιολογίας και του αυτοσχεδιασμού, ο τοίχος του λαβυρίνθου ορθώνεται και μεταβάλλεται από τα σώματα των χορευτών δημιουργώντας διαφορετικό σκηνικό χώρο κάθε φορά. Στόχος της ομάδας είναι μέσω της κίνησης του σύγχρονου χορού να αναδείξει την πάλη του νεαρού Θησέα με το “μυθολογικό” τέρας και την έξοδό του από τον περίπλοκο λαβύρινθο. Μια πάλη που δεν αφορά μόνο υπαρκτά εμπόδια, αλλά και εσωτερικούς φόβους και αναζητήσεις. Άραγε τελικά με ποιόν πολέμησε ο Θησέας; Μήπως με τον ίδιο του τον εαυτό;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Άρτεμις Ιγνατίου
Μουσική σύνθεση: Φίλιππος Τσαλαχούρης -  Γιάννης Ψειμάδας
Χορευτές: Θησέας-Αναστάσης Καναρίδης, Μινώταυρος- Κλήμης Εμπέογλου., Αριάδνη-Αυγή Παναγιωτοπούλου, Αιγέας- Αίμων Γαροφάλου, Λαβύρινθος: Αφροδίτη Βερβενιώτη, Λούλα Δασκάλοu, Αναστασία Κώτσου, Κατερίνα Παγιατάκη, Ευγενία Σιγαλού, Ιωάννα Στρατή
                       

Η ομάδα ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ART

Ιδρύθηκε το 2005 από την χορεύτρια και χορογράφο Αρτέμιδα Ιγνατίου,.
Μέχρι στιγμής έχει καταπιαστεί με πέντε θεματικές ενότητες:
1. Τα στοιχεία της φύσης.
2. Ο ρόλος της γυναίκας, η αντιμετώπισή της και η καταπάτηση των δικαιωμάτων της στη σύγχρονη κοινωνία.
3. Περιβάλλον και Εναλλακτικοί χώροι.
4. Θεατρικά κείμενα - η μετουσίωση του θεατρικού λόγου σε κίνηση.
5. Ερευνώντας και προσεγγίζοντας με μια σύγχρονη ματιά την ελληνική Μυθολογία και μεταφέροντάς την  στο σήμερα.

Η Άρτεμις Ιγνατίου και η ομάδα Χοροθέατρο ΑRT έχει  παρουσιάσει πολλές παραγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2007 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 10ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού (Λεμεσός-Κύπρος) και το 2008 παρουσίασε την παράσταση Μούσες στο 6ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ  Πεκίνου (Κίνα).

 


info: Ευριπίδειο θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι  | ώρα 21:00 |  είσοδος ελεύθερη


 

 

dancepress