“Μenlightened” - Les Gentils Pois(s)ons

basisflyer-web

To "Menlightened” είναι μια παράσταση χορού για την καθημερινή τρέλα από τους Les Gentils Poi(s)ons. Η ομάδα θα κάνει πρόβες και θα φιλοξενηθεί στον Κινητήρα ως  artists in residence, από 15 έως 22 Ιουλίου 2012.

Μια παράσταση που διερωτάται που βρίσκονται τα όρια μεταξύ «φυσιολογικού» και «διαταραγμένου», και αν υπάρχει αυτή η αμφιθυμία μέσα μας. Μέσα από αυτήν θα αμφισβητήσουμε την αυτοκριτική μας και την κριτική που ασκούμε στον κόσμο γύρω μας. Ένας  μυστηριώδης κόσμος γεμάτος αποξενωμένους, αλλά ευχάριστα παράξενους χαρακτήρες αποκαλύπτεται, ένας κόσμος όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ή μήπως όχι; 

Με δάκρυα και γέλιο, αυτό το έργο είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικό και γοητευτικό. Απευθύνεται στην καθημερινή μας τρέλα και στον τρελό που βρίσκεται μέσα στον καθένα μας, ο οποίος αναζητά τρυφερότητα, αγάπη, απαντήσεις...

Χορογράφος: Lies Mahy
Χορευτές: Anne Marie Honggokoesoemo, Ελεονώρα Ηλία, Rosana Pinheiro
Μουσικός: Tim Vets
Κουστούμια: Greet Joos

Η Lies Mahy, αποφοίτησε το 2004 από το Rotterdam Dance Academy (σήμερα Codarts). Από τότε έχει συνεργαστεί σε θεατρικές και χορευτικές παραγωγές με γνωστούς   καλλιτέχνες, όπως: Martine Moulart, Erwin Wauters, Wim Geysen, Dieter Defurne και άλλοι. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της δημιούργησε το πρώτο της έργο ‘Figures for a man, a women and a cube’. Από τότε έχει εκτεταμμένα ασχοληθεί με χορογραφίες με κορύφωση την ταινία “Spiegelschrift” του Wim Geysen. Παράλληλα, διδάσκει σε διάφορους οργανισμούς και σχολεία. Επίσης, στηρίζει τον οργανισμό Danswerkhuys vzw με τον οποίο έχει συνδιοργανώσει δύο φορές το MAYDaY!Festival.
Οι Les Gentils Poi(s)sons θέλουν να φέρουν το (σύγχρονο) χορό πίσω στις ρίζες του – ως μέσο έκφρασης και αίσθησης- και θέλουν να μας κάνουν να κατανοήσουμε, ότι αυτός ενυπάρχει μέσα μας. Επειδή η κίνηση είναι οικεία σε όλους μας, οι Les Gentils Poi(s)sons θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν για να φέρουν κοντά τους ανθρώπους, να τους κάνουν να βλέπουν, να κινούνται, να σκέφτονται, να ζουν.
www.lesgentilspoissons.be

Διάρκεια: 50’

 


info : Κινητήρας studio, Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα -  Τηλ: 210.9248 328
  |  Ώρα: 21:15 |  Εισιτήριο: 10 € ενιαίο 

 

dancepress