"Στο κάστρο του Κυανοπώγωνα" - Ομάδα eekuipoiz

kyanopagonas_1-_low_res_

Μια χοροθεατρική παράσταση βασισμένη

στην όπερα του Béla Bartók «Στο κάστρο του Κυανοπώγωνα»

 

Λίγο μετά το γάμο τους, ο Κυανοπώγωνας φέρνει την καινούργια του νύφη, την Ιουδήθ, στο σκοτεινό κάστρο του. Στα υπόγεια του κάστρου η Ιουδήθ ανακαλύπτει επτά πόρτες που κρύβουν τα μυστικά του καινούργιου της συζύγου. Σταδιακά οι πόρτες ανοίγουν, οδηγώντας την Ιουδήθ στο θάνατο και τον Κυανοπώγωνα στην απόλυτη μοναξιά.

Με βάση τη διασκευή του γνωστού παραμυθιού από τον Ούγγρο συγγραφέα Béla Balázs και τον συνθέτη Béla Bartók, η παράσταση εξερευνά το ταμπού των μύχιων μυστικών ενός ζευγαριού, τις αναπαραστάσεις του αρσενικού και του θηλυκού και τη ψυχαναγκαστική επανάληψη των χαρακτήρων της ιστορίας, παγιδευμένοι ο καθένας στη δική του αφήγηση.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του GRIMMnot Φεστιβάλ για τα 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών των αδερφών Γκριμ.

Σκηνοθεσία, διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Θέμελης Γλυνάτσης
Χορογραφία: eekuipoiz (Marion Renard – Χρήστος Καούκης)
Μουσική: Γιάννης Κοτσώνης
Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Παίζουν οι Χρήστος Καούκης, Marion Renard, Γιώργος Σεραφειμίδης, Δανάη Στεφάνου και Γεωργία Καρύδη

-----------------------------------

Ποιοί είναι οι Eekuipoiz

Πρόκειται για μια ελληνογαλλική ομάδα χειρισμού αντικειμένων και τεχνικής ζογκλέρ. Ιδρύθηκαν το 2004 από τους Χρήστο Καούκη και την Marion Renard και ανέπτυξαν ένα προσωπικό χορογραφικό λεξιλόγιο εμπνευσμένο από το σύγχρονο χορό και τις οπτικές και πλαστικές εγκαταστάσεις. Από το 2007 εξερευνούν διαφορετικές μεθόδους χορογραφικής σύνθεσης με τη χρήση αντικειμένων και την τεχνική ζογκλέρ, με τρόπο μεταφορικό, λυρικό και σωματικό.
 


info : KNOT Gallery, Μιχαλακοπούλου 206 &Πύρρου (εισ. Από Πύρρου), Αμπελόκηποι (μετρό Αμπελόκηποι), τηλ. 6940808727 - 6945532887 |  Ώρα έναρξης: 21:00  | Διάρκεια: 40’  |  Τιμές εισιτηρίων: €12, €8 (φοιτητικό) - Πληροφορίες / κρατήσεις: 6940 808727 – www.grimmknot.com  |  Ημερομηνίες παραστάσεων : 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2012


 

dancepress