"Επιμένω" - Χορευτές του Βορρά

xoreytes-toy-vorra---tunnel-2

Η Ομάδα Χορού «Χορευτές του Βορρά» θα παρουσιάσει το έργο της με τίτλο «Επιμένω», στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων». 

Το έργο χαρακτηρίζεται από την απλότητα δομής και σύνθεσης, καθώς και από μία λιτή και καθαρή εικόνα, απαλλαγμένη από την «πολυτέλεια» των περίτεχνων μέσων – σκηνικών, κοστουμιών και φωτός. Τα σώματα των χορευτών αναδεικνύονται ως το μοναδικό μέσο επικοινωνίας και η παράσταση, γυρνώντας την πλάτη στους εύκολους εντυπωσιασμούς, ρίχνει μία καθαρή, ευθεία ματιά στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης και την πορεία της ζωής.

Οι «Χορευτές του Βορρά» δημιουργήθηκαν το 1994 στη Θεσσαλονίκη, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τατιάνας Παπαδοπούλου, υποτρόφου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου. Η Ομάδα έχει να επιδείξει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα με τη συμμετοχή της σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού: Δημήτρια, Sani Festival, Festival Unesco, Biennale Νέων Καλλιτεχνών 2003, Balkan Arts Market κ.α. Το 2010 επιλέχθηκε από καλλιτεχνικούς διευθυντές διεθνών φεστιβάλ του εξωτερικού και εμφανίστηκε στην 4η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και στο Διεθνές Συνέδριο Χορού.

 

Χορογραφία : Παναγιώτης Αργυρόπουλος

Καλλιτεχνική διεύθυνση : Tατιάνα Παπαδοπούλου

Κοστούμια : Στέφανος Μάλαμας

Μουσική : Τηλέμαχος Μούσας

Διδασκαλία ομάδας : Όλια Λυδάκη.

Ερμηνεύουν οι χορευτές : Ιωάννα Αποστόλου, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Ρούλα Κουτρουμπέλη, Κατερίνα Λιόντου, Γιάννης Πολύζος.
 


info: Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200 200  |  ώρα έναρξης 21:00  | Εισιτήρια προπωλούνται στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους (ύψος Ερμού) 10€ και 5€. Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: Δευτέρα: 09:00 έως 15:00 - Τρίτη έως Παρασκευή: 09:00 έως 21:00 - Σάββατο: 10:00 έως 14:00 


 

dancepress