«Η εποχή της Μπεκάτσας» - Ομάδα Χα!

komiseskomis

Πόσο απέχει ένα παιδικό παιχνίδι από την σκληρή πραγματικότητα; Τι χωρίζει τους εξουσιαστές από τους εξουσιαζόμενους; Με όχημα το σωματικό θέατρο και ένα επιτελείο από γκροτέσκ χαρακτήρες, ζωντανεύει επί σκηνής ένα βασίλειο μιας άλλης εποχής ή… μήπως αυτής που ζούμε;

Η Ομάδα Χα! παρουσιάζει το έργο «Η εποχή της Μπεκάτσας», μια ιστορία εξουσίας. Με έναυσμα τον "Αντουανετισμό" και πιο συγκεκριμένα το χάσμα ανάμεσα στους εξουσιαστές και τους εξουσιαζόμενους, γεννήθηκε μια παράσταση.  Στην εποχή της Μπεκάτσας, δυό παιδιά ο Λουί και η Μαρί, έρχονται σε επαφή με την εξουσία και σιγά - σιγά διαβρώνονται από αυτήν. Αρχικά διστακτικοί και αργότερα αυθάδεις, γοητεύονται από τη δύναμη της και την χρησιμοποιούν στα άκρα. Μπορεί η αθωότητα να επιβιώσει μέσα από αυτή τη σκληρή πραγματικότητα?

 

H ομάδα Χα! ιδρύθηκε πριν από 2 χρόνια με στόχο την εξερεύνηση διαφορετικών θεατρικών μορφών. Ασχολείται κυρίως με παραστάσεις σωματικού devised θεάτρου. Στόχος της είναι να δημιουργεί παραστάσεις που είναι επίκαιρες και που έχουν να προσφέρουν κάτι στη σημερινή εποχή. Στις παραστάσεις ενσωματώνει στοιχεία από πολλά είδη τεχνών. Έτσι, με κριτήριο την ανάδειξη του κάθε θέματος δημιουργεί κείμενα, εικόνες, ιστορίες, σκηνικά και με τη χρήση πρωτότυπης μουσικής χτίζει την κάθε παράσταση.

Η πρώτη τους παράσταση ήταν το «Αστραξίδι», --ένα devised έργο εμπνευσμένο από ένα αρμένικο παραμύθι που μιλάει για φιλαργυρία--, πρωτοεμφανίστηκε στο Scratch του Bob theatre festival και κέρδισε το 1ο βραβείο. Έπειτα ανέβηκε στο θέατρο Χώρα, το Athens Fringe, στο θέατρο Rabbit-hole και στο Bob 2012-, στο Bios. «Η εποχή της Μπεκάτσας» πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο του Νέου Κόσμου τον Ιούνιου του 2012 στο φεστιβάλ 'Επινοώντας την Παράσταση'..

Σκηνοθεσία: Ομάδα Χα!, Σοφία Πάσχου

Παίζουν: Μαριάννα Βαρβιάνη, Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδόσης Κώνστας, Μάρω Μάνθου, Σάντυ Σπυρίδη, Υβόννη Τζάθα 
Μουσική: Θοδωρής Μαραϊδώνης
Κοστούμια: Πετρούλα Κρίγκου
Φωτισμός: Γιώργος Αγιαννίτης
Διάρκεια: 50 λεπτά

 


info: Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ:  210 9248328 | Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.15  |  Είσοδος: 10 ευρώ  |  Κρατήσεις: 210-9248328


 

 

dancepress