Μαρκέλα Μανωλιάδη - Anton Lachky / solo

m-manwliadh---d-kaminarhs-superlux-web--2

Τα στούντιο DAN.C.CE και Perfect Massin, μέσα στα πλαίσια της θεματικής «Performer's Body», φιλοξενούν από κοινού μερικούς από τους πιο διακεκριμένους χορευτές - χορογράφους της Ευρώπης. Ο στόχος τους είναι να φέρουν επαγγελματίες χορευτές κοντά στις διαδικασίες κινητικής έρευνας του εκάστοτε προσκεκλημένου. Επιθυμούν να πυροδοτήσουν νέες κινητικές φόρμες μέσα από σεμινάρια και παραστάσεις και να μοιραστούν με το κοινό τη διαδικασία σύνθεσής τους, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα.

Επέλεξαν να παραμείνουν μέσα στο χώρο δημιουργίας και εξάσκησης και να μη χρησιμοποιήσουν τη σκηνή ενός θεάτρου. Έτσι, διατηρείται μια πιο στενή σχέση με την όλη διαδικασία και παράλληλα οι θεατές μπορούν να προσεγγίσουν, αλλά και να κατανοήσουν το σύγχρονο χορό σε μια πιο φιλική και άνετη ατμόσφαιρα. Η σχέση θεατή-performer αποκτά μια οικειότητα, το κοινό αντιδρά πιο εύκολα, «ακούει» το χορευτή και η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της σκηνής και του θεατή παύει να υπάρχει.

 

  • Anton Lachky / solo : Η ιστορία ενός άνδρα που ξοδεύτηκε στον κόσμο της φαντασίας του.

 

Ο Anton Lachky γεννήθηκε το 1982 στη Σλοβακία. Το 2002 και μετά τις σπουδές του στο Banska Bystric Conservatory και την απόκτηση  Magisterial of Arts στην Μπρατισλάβα,  μπήκε στο P.A.R.T.S. Λίγους μήνες μόνο μετά, εντάχθηκε στην ομάδα του Akram Khan για τη δημιουργία του ''MA''. Μετά από 2.5 χρόνια περιοδείας σε 48 χώρες με την ομάδα του Akram Khan , εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες σαν ανεξάρτητος χορογράφος, ενώ ίδρυσε και την κολλεκτίβα "Les SlovaΚs". Το 2007 το "Opening Night" έκανε πρεμιέρα στο Mercat de les Flores της Βαρκελώνης και το 2009 το "Journey Home" πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο Kaai των Βρυξελλών. Και τα 2 έργα περιοδεύουν με επιτυχία ανά τον κόσμο. Ο ίδιος ο Lachky έχει δημιουργήσει τα έργα : "Blue Moon", "Water in the mind" και "Trip" που παρουσιάστηκαν στο Βέλγιο. Καθώς επίσης και τα: "Twice Read","Heaven is the place" και "SoftLandHard".
'Εχει προσκληθεί σαν guest χορογράφος στο Helsinky City Theater(Φινλανδία), στην Company Dot 504(Τσεχία),  στην Κ.Σ.Ο.Τ.  κ.α.

 

  • Μαρκέλα Μανωλιάδη : You can not have me

 

Πρόκειται για μία μελέτη στον κόσμο της φαντασίας και τον τρόπο που αυτή επηρεάζει την πραγματικότητα!
Σύλληψη-Ιδέα*: Μαρκέλλα  Μανωλιάδη
Συνδημιουργεία - Ερμηνεία: Τάσος Καραχάλιος
Μουσική  Σύνθεση: Πάνος Γκιών
* βασισμένη στο τραγούδι Wuthering Heights της Kate Bush


Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2002. Από το 2000 συνεργάζεται με τις εξής ομάδες χορού: Λάθος Κίνηση του Κωνσταντίνου Μίχου, quasi stellar της Αποστολίας Παπαδαμάκη, Apotosoma του Αντώνη Φωνιαδάκη, amorphy.org της Τζένης Αργυρίου, Landscape της Ιωάννας Πάραλη, κ.ά. Έχει χορέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, ¶μστερνταμ, Λονδίνο, Λίβερπουλ, Στοκχόλμη, Φλωρεντία, Μιλάνο, Βενετία, Νάπολη, Σεούλ, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Λυών, Σλοβενία, Λιθουανία, Ρουμανία κ.α.).
Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με την ομάδα θεάτρου της ¶ντζελας Μπρούσκου σε δύο παραγωγές: Λεωφορείο ο πόθος του Τεννεσσή Ουίλλιαμς και Αγαμέμνων του Αισχύλου (Φεστιβάλ Επιδαύρου 2008). Επίσης, έχει συνεργαστεί με την ομάδα θεάτρου Omicron 2 του Σ.Σ. Τσακίρη. Έχει χορογραφήσει για την εφηβική ομάδα Αλδίνες του Κέντρου μελέτης χορού Ντάνκαν.
Ως βοηθός χορογράφου δούλεψε για την Παραολυμπιάδα «Αθήνα 2004», στη Λυρική Σκηνή και στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει διδάξει χορό και αυτοσχεδιασμό στην ακαδημία χορού και θεάτρου του Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ και στη σχολή θεάτρου «Εμπρός».
Διδάσκει στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Κέντρο μελέτης χορού Ντάνκαν. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2008 συνεργάζεται με την ομάδα χορού ΟΚΤΑΝΑ του Κωνσταντίνου Ρήγου.


Ο Τάσος Καραχάλιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Αποφοίτησε με άριστα από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από την  Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Το 2005 ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση συμμετείχε στο πρόγραμμα Danceweb του Ipuls tanz festival στη Βιέννη. Έχει συνεργαστεί με τους Κωνσταντίνο Ρήγο (χοροθέατρο Οκτάνα), Αγγελική Στελλάτου, Δημήτρη Παπαιωάννου, Jan Fabre, Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasistellar), Ayelen Parolines, Αντώνη Φονιαδάκη, Μαρία Γοργία (Αμάλγαμα), Γιώργο Σαχίνη, Σταύρο Τσακίρη, Μαρκέλλα Μανολιάδη, κ.α. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε χορευτές και ηθοποιούς.info: Perfect Massin, Θωμά Οικονόμου11, Παράλληλος Κατεχάκη ( Κόμβος Κατεχάκη - Κηφισίας ) |   Ώρα: 21:00μ.μ. |  Είσοδος 8 € | Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων, τηλ. 6945384886, 6985570632 - 6932735356 και perfectmassin74@gmail.com


 

dancepress