"Tango Seduccion" - Gustavo Russo

grupal-3small

Χορεύοντας με πάθος και σεβασμό ....για τη Ζωή!

Πλαισιωμένος από 14 διακεκριμένους χορευτές και ένα τραγουδιστή, ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Badminton για να παρουσιάσει ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Ο Gustavo Russo, σε μια παράσταση, η οποία προετοιμάζονταν περισσότερα από δύο χρόνια αντλεί υλικό από την παράδοση, το οποίο δένει αρμονικά με νέες ιδέες και θέματα, συνδυάζοντας τεχνικές από διαφορετικά είδη χορού – παραδοσιακό τάνγκο, μοντέρνο χορό και κλασικό μπαλέτο.

Γεννημένος στο Μπουένος Αίρες το 1970 ο Gustavo Russo, ήδη από τα 18 του είχε κερδίσει τον τίτλο ενός από τους πλέον υποσχόμενους tango χορευτές στον πλανήτη. Από τότε, ξεκίνησε διεθνή καριέρα συμμετέχοντας σε μερικά από τα σημαντικότερα τάνγκο shows και κάνοντας παράλληλα εμφανίσεις στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 1991, ο Gustavo εμφανίστηκε ως πρώτος χορευτής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Η μεγάλη αξία του Tango». Ταξίδεψε στις Η.Π.Α. και το Μεξικό με τoν Mariano Mores, με πρωταγωνιστικό ρόλο στο show "Viva Tango" που κέρδισε το βραβείο "Estelares del Mar" ως το καλύτερο tango show. To 1992 ο Gustavo εμφανίστηκε στο παγκοσμίου φήμης θέαμα "Tango Passion", στο οποίο κράτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι το 1999, όπου και ίδρυσε την δική του ομάδα "Tango Seduccion".

Μέρος των εσόδων της  παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κέντρο Ζωής».

Ποια είναι η άποψη του Gustavo Russo όταν ο χορός αποκτά μια διαφορετική διάσταση και τάσσεται στο πλευρό ενός σημαντικού κοινωνικού έργου, όπως εκείνου της Μ.Κ.Ο «Κέντρο Ζωής»: «Δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι αυτό το πρόβλημα να χτυπήσει τη πόρτα μας για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητά του. Το HIV / AIDS αλλάζει πρόσωπο και δεν αφορά μόνο τους οροθετικούς, αλλά και εμάς που δεν υποφέρουμε από αυτή τη νόσο. Οι κυβερνήσεις μας δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στο θέμα της πρόληψης με σταθερές και τακτικές καμπάνιες ενημέρωσης, ούτε φωτίζουν το θέμα της παραπληροφόρησης επιβαρύνοντας έτσι επιπλέον τους οροθετικούς, συμβάλλοντας στον αποκλεισμό τους από την κοινωνία. Αυτή είναι η χειρότερη πλευρά του HIV, ο αποκλεισμός τον οποίο βιώνουν οι οροθετικοί από όλους εμάς που φοβόμαστε ότι θα "κολλήσουμε". Μέρος της θεραπείας είναι η φαρμακευτική αγωγή, η ψυχολογική στήριξη και η ένταξη τους στη κοινωνία.» - Gustavo Russo.


Το Κέντρο Ζωής είναι μία αναγνωρισμένη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1991 με την πρωτοβουλία μίας ομάδας φίλων. Η ίδρυση του έγινε σε μία περίοδο κατά την οποία παρά το γεγονός ότι η επιδημία του AIDS ήταν ήδη διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, η πλειονότητα των Ελλήνων ελάχιστα γνώριζε για αυτήν και οι οροθετικοί (φορείς του ιού HIV που προκαλεί το AIDS) ζούσαν σε ένα περιβάλλον απελπισίας, απομόνωσης, φόβου και εγκατάλειψης. Η μικρή ομάδα των εθελοντών που αποτελούσε τον πυρήνα του Κέντρου Ζωής στα αρχικά του βήματα, είχε σαν πρωταρχικό στόχο να βοηθήσει τα άτομα που είχαν μολυνθεί από τον ιό και τα οποία ζούσαν υπό άσχημες συνθήκες, τις περισσότερες φορές μάλιστα, εγκαταλελειμμένα από τις ίδιες τους τις οικογένειες. Με την πάροδο του χρόνου, η μικρή εκείνη ομάδα των εθελοντών, απέκτησε καινούργια μέλη - τα περισσότερα τώρα πια Έλληνες, μεγάλωσε και είναι πλέον μια οικογένεια από ανθρώπους που προσφέρουν αφιλοκερδώς και με ευσυνειδησία τις υπηρεσίες τους σε όλους αυτούς που άμεσα ή έμμεσα αντιμετωπίζουν το HIV ή/και το AIDS στη ζωή τους.
To Kέντρο Ζωής στηρίζεται από τους 80 ενεργούς, εκπαιδευμένους σε ειδικά σεμινάρια εθελοντές του (Κέντρο Ζωής, Διοχάρους 9, 115-28, Αθήνα - τηλ: 2107294747)

 


info : Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά ακίνητα, Γουδί, Αθήνα  |  Ώρα έναρξης:  21:00  | τιμές εισιτηρίων: δ΄ζώνη-15€ - φοιτητικό 10€, γ΄ζώνη : 25€, β΄ζωνη: 35€, α΄ ζώνη: 40€ - Σημεία προπώλησης: ταμεία θεάτρου badminton -τηλ: 210 88 40 600


 

dancepress