"6 βύσσινα στον κήπο" - Ομάδα Σύρμα

6-vyssina-ston-khpo-web--2

Μια σκηνική σύνθεση με αφορμή το Βυσσινόκηπο, του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ. Μία performance που θέλει να γίνει παράσταση. Μια μεγάλη συγνώμη στον Άντον. Ένας πλειστηριασμός όπου πουλιέται το κάθε τι. Ένα κτήμα στη Φυλακωπή. Ο Κυρ- Θοδωρής που σιχαίνεται τα  Πορτογαλικά. Ένα  κιβώτιο βυσσινάδες. Εξήντα πλαστά χαρτονομίσματα. Η κρίση. Ο Φόβος. Ο Έρωτας. Ο Νίτσε…μια κωμωδία που τόσα χρόνια θεωρείται δράμα.

Με αφορμή το έργο Ο Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχωφ, πέντε χαρακτήρες  παρατηρούν, σχολιάζουν, θυμούνται και ονειρεύνται μέσα από τον εαυτό τους στο εδώ και τώρα μιας παράστασης, αλλά και γλιστρώντας ερήμην τους στις  ιδιοσυγκρασίες των ηρώων του έργου.

Η παράσταση 6 βύσσινα στον κήπο πρωτοπαρουσιάστηκε σε μορφή work in progress στο Bob Theatre Festival 2012. Η τωρινή της εκδοχή είναι το τρίτο σχεδίασμά.

------------------------
H ομάδα σύρμα* ιδρύθηκε το 2009 από την Βίκη Καλπάκα και τη Φιλιώ Λούβαρη. Σκοπός της είναι η σκηνική συνύπαρξη του χορού με το θέατρο, σε μια απόπειρα να χρησιμοποιηθεί ένας ειλικρινής και ανεπιτήδευτος τρόπος σκηνικής αναπαράστασης, για να πούμε ό,τι μπορεί  να ειπωθεί και να χορέψουμε τα υπόλοιπα... Συνεργάτες της είναι οι ηθοποιοί Αγράμπελη Κινή, Νίνα Αδαμοπούλου και Γιώργος Γερωνυμάκης, οι μουσικοί Γιώργος Καβουράκης και Μάκης Παπαγαβριήλ, οι εικαστικοί Έλενα Χασαλεύρη και Γιάννης Σινιόρογλου, η ενδυματολόγος- θεατρολόγος Ιωάννα Μπούρα, η Αναστασία Βασιλοπούλου και ο Πάνος Κούρτης.

Προηγούμενες παραγωγές: δύο ιστορίες (2009) Πανδοχείο Πεσσόα  (2010) Αγαπητέ αγαπημένε (2010 -2012), 0,2 (θύλαξ)  (2011 / συμπαραγωγή με την ομάδα ρήξη οκλαδόν).

*Σύρματα ονομάζονται στη Μήλο οι θέσεις φύλαξης μικρών σκαφών (για βάρκες), σκαμμένες στους ηφαιστειακούς τόφφους, δίπλα στη θάλασσα.

---------------------------

Σύλληψη / Σκηνοθεσία / Κινησιολογία: Φιλιώ Λούβαρη
Κείμενα: ομάδα σύρμα και αποσπάσματα από τα έργα Ο Βυσσινόκηπος και Ο Γλάρος του Αντόν Παύλοβιτς Τσέχωφ
Κοστούμια: Ιωάννα Μπούρα | Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς

Παίζουν: Νίνα Αδαμοπούλου, Γιώργος Γερωνυμάκης, Γιώργος Καβουράκης, Φιλιώ Λούβαρη

Έκτακτη συμμετοχή: Χάρης Ζορμπάς

| Διάρκεια: 60’ |
info : Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι  | Τηλ. Επικοινωνίας – κρατήσεις: 6959363222,  210 3412689 ( 13:00 έως 23:00) | Ημέρες & ώρες παραστάσεων : Παρασκευή στις 21.30, Κυριακή στις 18.30 | Εισιτήρια: 10€, 8€ (φοιτητικό – άνεργοι)


 

dancepress