"Παραμονή Πρωτοχρονιάς"

paramoni1

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
του Κώστα Καραφύλλη

 

Ο καινούριος χρόνος φέρνει… την «Παραμονή Πρωτοχρονιάς», το βραβευμένο έργο του Κώστα Καραφύλλη που ανεβαίνει για πρώτη φορά, σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Γύρα.

Η σκηνοθετική δουλειά της Αντιγόνης Γύρα την φέρνει αντιμέτωπη με ένα έργο με δομή από το θέατρο του παραλόγου, αλλά τόσο απίστευτα επίκαιρο και καθημερινό. Όπως η ίδια αναφέρει: «Το έργο αποκαλύπτει μια πολύ συγκεκριμένη σκηνοθετική ματιά, όπου οι δυο αυτοί άνθρωποι είναι ουσιαστικά... ΕΝΑ. Είναι μια πρόσκληση που κάνει το ΑΤΟΜΟ στον εαυτό του, ένα ταξίδι στη φαντασία του προκειμένου να βρει παρηγοριά μέσα στον αργό προσωπικό θάνατο του από μοναξιά… Μια κωμικοτραγική προσπάθεια να ξαναρχίσει από την αρχή... Είναι μια προσέγγιση που σχολιάζει το γεγονός, ότι σήμερα, ο άντρας έχει αναπτύξει το θηλυκό του στοιχείο και η γυναίκα το αρσενικό της και τα δυό φύλα βρίσκονται σε τρελή σύγχυση αξιών, προτεραιοτήτων, γραμμής..

Το έργο «Παραμονή Πρωτοχρονιάς» του Κώστα Καραφύλλη διακρίθηκε στον πρώτο Διαγωνισμό Συγγραφής Πρωτότυπου Θεατρικού Έργου, που διοργάνωσε η Καλλιτεχνική Εταιρεία «Θέατρο-Εργαστήριον» σε συνεργασία με το Θέατρο «Άρτι» και παρουσιάστηκε με τη μορφή θεατρικού αναλογίου ανάμεσα σε πάρα πολλά. 

«Αν έρχονταν όλοι όσοι αναφέρονται δε θα χώραγαν. Αν δεν ερχόταν κανένας, θα ήταν κρίμα κι άδικο. Ήρθε όμως εκείνος (αν ήρθε) ήταν κι εκείνη εκεί κι αυτό ήταν αρκετό, για να γίνουν μπάχαλο όλα. Για να έρθουν τα πάνω κάτω ή για να είμαι πιο ακριβής τα μέσα έξω. Άλλωστε, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, κι αυτόν εδώ τον κόσμο δύο  – ένας άντρας και μια γυναίκα – τον ξεκίνησαν κι είδατε που φτάσαμε...» Κώστας Καραφύλλης

Σκηνοθεσία - Κίνηση : Αντιγόνη Γύρα
Πρωταγωνιστούν : Δημήτρης Αγοράς και  Έλενα Τυρέα

Χορεύουν:  Αφροδίτη Βερβενιώτη / Ιωάννα Καμπυλαυκά

Ζωντανή μουσική: Χρήστος Γκίνος / Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

Διάρκεια: 1 ώρα και 40’ 

 


info:  Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη - Τηλ: 2109248328  | Ώρα έναρξης: 21.15 | Είσοδος: 10€ | Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή  |  www.kinitirastudio.com


 

 

 


 

dancepress