«Άρρητη Κόρη... » - Ομάδα συν+εργασία

arriti_kori_-_akolouthontas_ta_monopatia_tis_persefonis__apo_tin_omada_aimilias_mpouriti_sunergasia11

Η ομάδα Αιμιλίας Μπουρίτη συν+εργασία παρουσιάζει την «Άρρητη  Κόρη - Ακολουθώντας τα μονοπάτια της Περσεφόνης», μια χοροθεατρική παράσταση που εστιάζει στους μύθους της Περσεφόνης και αποτελεί μία περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη της προηγούμενης χοροθεατρικής παράστασης «Άρρητη Κόρη» της χορογράφου Αιμιλίας Μπουρίτη.

Η παράσταση  στοχεύει να ταξιδέψει το θεατή στους μύθους της Περσεφόνης και να τον μυήσει στα σύμβολά της. Η Άρρητη γίνεται Ρητή για τη ψυχή του θεατή μέσα από την εμπειρία της παράστασης. Το ταξίδι της από τα Ηλύσια πεδία, ο μυθικός τόπος της Ελευσίνας, ο σκοτεινός και ασυνείδητος  Άδης, το ρόδι, το συνδετικό στοιχείο των δύο κόσμων, ο βιασμός της Κόρης και ο Διόνυσος Ζαγρέας συνομιλούν με την ανάγκη των καλλιτεχνών, αλλά και των θεατών για μία βαθιά ψυχική εμπειρία κάθαρσης. Το μήνυμα της παράστασης είναι, ότι ο μύθος μπορεί να ξεπεράσει τα στενά ψυχικά όρια του ανθρώπου σε μία εποχή κρίσης και να επαναπροσδιορίσει την ανάγκη του για δικαίωμα στο όνειρο και την  ελευθερία.

Η παράσταση είναι μια σύγχρονη σύνθεση σωματικού θεάτρου με διάφορες τεχνικές χορού, όπως χορός butoh, σύγχρονος χορός και κινητικός αυτοσχεδιασμός. Το κινητικό αυτό λεξιλόγιο, μαζί με το λόγο, τις μουσικές συνθέσεις ιδιόφωνων οργάνων, την ηλεκτρονική μουσική και τη ψαλτική τέχνη, σε συνδυασμό με την εικαστική εγκατάσταση και το βίντεο συντελούν ώστε η παράσταση να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ του μύθου και της σύγχρονης τέχνης.

Κείμενα: Δημήτρης Παπαδίτσας «Άπαντα», Ελένη Λαδιά «Οι Έλληνες παίδες στην αρχαιότητα», «Μυθολογικά Παράδοξα και ένα διήγημα».
Σκηνοθεσία, χορογραφία, δραματουργική επεξεργασία, εικαστική εγκατάσταση: Αιμιλία Μπουρίτη
Χορογραφικές και δημιουργικές ιδέες και από τη χοροθεατρική ομάδα: Παναγιώτης Γαρμπής, Θάλεια Δήτσα, Μυρτώ Μπουρίτη
Μουσική σύνθεση και performance: Τάσος Φωτίου
Μηχανικό βιολί: Γιώργος Κατσάνος
Ψαλτική: Γιάννης Τσούνης
Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Κατασκευή μάσκας: Γιώργος Μαυρίκος
Φωτογραφία: Βούλα Ανδρώνη
Φωτισμός: Μαρία Αθανασοπούλου 
Βίντεο: Πάνος Βιττωράκης
Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Φύκα

Performers: Παναγιώτης Γαρμπής, Θάλεια Δήτσα, Μυρτώ  Μπουρίτη, Αιμιλία Μπουρίτη

 


info: Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Γκάζι | ώρα έναρξης 21.00 | Διάρκεια: 60 λεπτά |  Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 3412313, 6940 549754 | Γενική είσοδος: 12 €, Μειωμένο: 10€ (φοιτητικό, ανεργίας, άνω των 65)


 

dancepress