"9 πρόβες + 1 παράσταση" - Σύνδεσμος Χορού

imk-syndesmos-xorou-xorografiko-ergastiri-91-b9

9 +1: Δεύτερος Κύκλος

Σύνθετο Χορογραφικό Εργαστήριο

 

Το Μάιο του 2012 το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξένησε μία παράσταση χορού αλλιώτικη. 60 χορευτές επαγγελματίες και ερασιτέχνες, νέοι και πολύ μεγαλύτεροι, με αστείρευτο κέφι και χαρά δούλεψαν μαζί με 7 χορογράφους από το Σύνδεσμο Χορού* σε 9 πρόβες, για να παρουσιαστεί η παράσταση "Αλυσιδωτές Αντιδράσεις" με όλους επί σκηνής. Με το δυναμισμό τους, οι χορευτές γέμισαν με αισιοδοξία το κοινό, τους συντελεστές της διοργάνωσης αλλά και τους χορογράφους τους.

Τον Απρίλιο του 2013 το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και οι ομάδες χορού Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα και Φora (Σύνδεσμος Χορού), επιστρέφουν με μια νέα πρόταση για ένα Ανοικτό Χορογραφικό Εργαστήριο, που απευθύνεται σε μία ολόκληρη τοπική κοινωνία (Χορός για την κοινότητα/community dance).

Σκοπός της δράσης είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες, κυρίως στους νέους, τη δυνατότητα να έρθουν κοντά μέσω του χορού, να γνωρίσουν την κίνηση, το σύγχρονο χορό και τη δημιουργική διαδικασία, αλλά και να αποκτήσουν την εμπειρία μιας παράστασης. Η διαδικασία αυτή στοχεύει στο να αποδείξει έμπρακτα, ότι με τη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια, την προσφορά όλων και τη σωστή αξιοποίηση των γνώσεων και των ικανοτήτων του κάθε ατόμου, για ένα σκοπό, μπορεί να προκύψει ένα μοναδικό, αξιόλογο, συλλογικό αποτέλεσμα. 

Η πρόσκληση για συμμετοχή, η οποία είναι δωρεάν, απευθύνεται πρωτίστως στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Μοσχάτου – Ταύρου, Καλλιθέας και όλων των περιοχών του κέντρου της Αθήνας, που σήμερα πλήττονται. Απευθύνεται δηλαδή, σε μαθητές, φοιτητές, ανέργους, αλλά και εργαζόμενους, νοικοκυρές, συνταξιούχους, μετανάστες, αθλητές.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να δεσμευτούν, ότι θα είναι διαθέσιμοι να παρακολουθήσουν και τις 9 πρόβες που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από 3 έως 28 Απριλίου 2013 και βεβαίως να συμμετάσχουν στην παράσταση που θα ακολουθήσει.

Περιγραφή της δράσης

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 5 ομάδες και κατά τη διάρκεια 9 προβών θα δημιουργήσουν μια χορογραφία με τις οδηγίες του κάθε χορογράφου. Τις τελευταίες ημέρες θα πραγματοποιηθούν 3 κοινές πρόβες, οι οποίες θα καταλήξουν σε μια παράσταση στην κεντρική σκηνή του ΙΜΚ, την Κυριακή 28 Απριλίου 2013, στις 12:00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Οι ομάδες και οι συμμετέχοντες:

  • Μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (από Γ’ Δημοτικού) ⇒ Νταλίκα -χορογράφος: Βάσω Γιαννακοπούλου (www.dalikadancetheater.com)
  • Νέοι άνεργοι, μετανάστες, κοινωνικά ευάλωτες ομάδες ⇒ Πρόσχημα -χορογράφος: Μαρία Κολιοπούλου (www.prosxima.gr)
  • Νέοι άνεργοι, μετανάστες, κοινωνικά ευάλωτες ομάδες  ⇒ Lemurius -χορογράφος: Κατερίνα Σκιαδά (www.lemurius.com)
  • Άρρενες αθλητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες ⇒ Φora -χορογράφος: Μέντη Μέγα  (www.foraetc.wordpress.com)
  • Άτομα άνω των 50 ετών χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στο χορό ⇒ Amorphy -χορογράφος: Τζένη Αργυρίου  (www.amorphy.org)

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής και να την καταθέσουν προσωπικά στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, ή ηλεκτρονικά στο info@mcf.gr έως την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013
Θα κρατηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, αφού κάθε ομάδα έχει δυνατότητα να δουλέψει με συγκεκριμένο αριθμό ενδιαφερομένων

Προσοχή: Πριν τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δουν με προσοχή το πρόγραμμα προβών της κάθε ομάδας στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, ή στην ιστοσελίδα του www.mcf.gr

 


info : Τηλέφωνα επικοινωνίας για τυχόν διευκρινήσεις: Βάσω Γεωργούλα, 6942 06 30 87, καθημερινές 10:00-15:00 | Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, 177 78, Ταύρος, τηλ.: 210 3418579
- Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@mcf.gr | Κρατήσεις θέσεων για την παράσταση (έναρξη κρατήσεων 15/4):  Δευ – Παρ 11:00 – 14:00, 210 3418579


*Σύνδεσμος Χορού  αποτελείται απο τις Ομάδες Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φora
 

dancepress