"Μικρές ζωές" - Ομάδα Ύψιλον

05img_8737-mikres-zwes---photo--lilla-swthrioy-web

Ξεκινήσαμε  την παράσταση σαν ένα κινητικό στοίχημα-πείραμα με στόχο τον απόλυτο συγχρονισμό μεταξύ μας, προσθέτοντας μάλιστα προοδευτικά παραμέτρους, ώστε να δυσκολεύει το εγχείρημα. Στην πορεία φάνηκε, ότι οι κινητικές επιλογές μας, σκιαγραφούσαν τις μικρές ιστορίες που κουβαλούν τα σώματά μας, τη σχέση μας με το χρόνο, την απώλεια, την αγωνία, την ελπίδα.
 

Χορεύουν η Ιωάννα Αποστόλου και η Αγγελική Στελλάτου

Συντελεστές :
Χορογραφία: Αγγελική Στελλάτου
Μουσική: Sebastien Seixas
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Φωτογραφία : Λίλλα Σωτηρίου

Διάρκεια : 45 λεπτά


Ημέρες παραστάσεων: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη
Ημερομηνίες παραστάσεων : 14.15.16,  21.22.23 και 28.29.30 Μαΐου 2013

Αγγελική ΣΤΕΛΛΑΤΟΥ : Γνωστή ως ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Εδάφους (1986), χορεύτρια και χορογράφος δούλεψε σε ισότιμη βάση με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για 15 χρόνια μέχρι τη διάλυση της ομάδας, το 2001. Από τότε ακολουθεί τη δική της πορεία, το δικό της όραμα. Έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει δουλειές, όπως «Στο δρόμο μου ένας άγγελος» (2002),  «λίγο πρίν(   )λίγο μετά» (2005), «Καν.ίβ.αλοι» (2009). Το 2008 ερμήνευσε κεντρικό ρόλο στην παράσταση ΑΩ του AshBulayev. Η Αγγελική Στελλάτου ήταν επίσης ο άνθρωπος που ηγήθηκε του χορογραφικού σκέλους της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004. Από το 1992 έχει υπογράψει συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με τον Β. Θεοδωρόπουλο, τον Θ. Μοσχόπουλο, την Β. Πατεράκη, τον Στ. Λιβαθινό, τον Κ. Καζάκο. Έχει βραβευτεί για την ερμηνεία της στο σόλο Σκαλοπάτια από την παράσταση «Ανθρώπινη Δίψα» (Ομάδα Εδάφους) σε σκηνοθεσία Δ. Παπαϊωάννου, και επίσης για την χορογραφική δουλειά της στην παράσταση «MotorTown» σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου, με το βραβείο θεάτρου «Κούλα Πράτσικα».

Ιωάννα ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2007. Ως υπότροφος του ιδρύματος Πράτσικα συνέχισε τις σπουδές της στο σύγχρονο χορό στο Folkwang Hochschule στο Essen της Γερμανίας. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με την Αγγελική  Στελλάτου, την  X- it dancetheatre του Φώτη Νικολάου, την Yelp danceco, την Όλια Λυδάκη, τη Λία Τσολάκη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη, τον Παναγιώτη Αργυρόπουλο, την ομάδα Ad Hoc, την Lumi dance co. κ.α Από το 2008 διδάσκει σύγχρονο χορό στην σχολή χορού της Έλενας Βακαλοπούλου, της Νένας Παπαγεωργίου, καθώς και σε άλλα studios χορού. Από το 2012 διδάσκει σύγχρονο χορό στη Δημοτική Σχολή Χορού της Καλαμάτας.
 


info: Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα, Στάση Μετρό-Τραμ «Συγγρού-Φιξ», tηλ: 210 9212900 - Ώρες λειτουργίας ταμείου μετά το Πάσχα, καθημερινά 17.00-22.00 | Ώρα έναρξης: 21.30  | Εισιτήριο : 10€ και 5€ μειωμένο


 

dancepress