"Ασκήσεις ετοιμότητας" - Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος

askhseis-etoimothtas-hros-aggelos

 Οι Ασκήσεις ετοιμότητας είναι μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας σε συνεργασία με το Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος και εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας « Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013.

Μετά την επίσημη πρεμιέρα στην Κέρκυρα, οι ασκήσεις θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 5 Ιουνίου στη πόλη Cerignola της Ιταλίας και στις 14 Ιουνίου στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας. Αμέσως μετά θα παρουσιαστούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και στις 24 Ιουλίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού των Χανίων. Θα ακολουθούσουν παραστάσεις στο Φεστιβάλ του Βodrum της Τουρκίας, καθώς και σε άλλα Φεστιβάλ της Ελλάδας και του Εξωτερικού, οι ημερομηνίες των οποίων θα ανακοινωθούν στις επόμενες μέρες.

Οι Ασκήσεις ετοιμότητας αναπτύσσονται σε δέκα μέρη. Το κάθε μέρος λειτουργεί αυτόνομα, έχει αυτόνομη θεματική. Υλικά πρόβας, αφορμές άσκησης, μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα και φράσεις από ποιητικά κείμενα.

Κύριος άξονας του χοροθεατρικού έργου είναι το ανθρώπινο σώμα που υπερβαίνει τα όριά του, αναμετριέται, αρνείται, επιθυμεί, ρισκάρει, ταλαντεύεται, ισορροπεί, ακροβατεί, έλκεται από τη βαρύτητα, συναντά ή όχι το «θείο». Μέσα από μια σειρά αυτοσχεδιασμών σωματικής αντοχής που έχουν στόχο την ενσώματη κίνηση και συζητήσεις που αφορούν την ανατροφοδότηση των πληροφοριών – pushing discussions– θα αναζητηθούν τα σωματικά μας όρια, το σημείο εξάντλησης των φυσικών αντοχών μας, αλλά και τα σημεία επαφής, επικοινωνίας, διαλόγου ή ρήξης.

                                                                                                                                                                                                          
Η σκηνοθεσία, η χορογραφία και οι φωτισμοί είναι του Πέτρου Γάλλια, το εικαστικό περιβάλλον και τα κοστούμια του Άκη Χειρδάρη και οι βίντεο προβολές των Πέτρου Κιοσέ και Βάνας Κωσταγιόλα. Παίρνουν μέρος οι : Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Γιώργος Βλάχος, Πέτρος Γάλλιας, Ζαίρα Δελλή, Ορέστης Καρύδας, Νικολέτα Καρμίρη, Ρούλα Κουτρουμπέλη, Μιχαήλ Κριεμπάρδης, Σωτήρης Σουριανός.

 


info: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας | ώρα 21.00 | είσοδος ελεύθερη


 

dancepress