3 χορογράφοι σε μια παράσταση

perasma---natassa-avra

Νατάσσα Αβρά : 'πέρασμα'
Νίκος Λυμπεράτος : 'Συμφιλίωση'
Μαίρη Ράντου : 'Chaοs'

 

1. Νατάσσα Αβρά : 'πέρασμα'

Η χορογραφία ήταν παραγγελία της διοργάνωσης 'Αφροδίτη 2012 : ιεροί και βέβηλοι καθαρμοί' και παρουσιάστηκε στο Λουτρό των Αέρηδων στην Πλάκα, τον Απρίλη του '13. Πραγματεύεται το συχνό πέρασμα του ιερού στο βέβηλο, στον καθαρμό. Ξεχωριστά το καθένα και σε διαφορετικές σχέσεις μεταξύ τους, γίνονται θέμα κίνησης και μετακίνησης των χορευτών, πηγή των διαθέσεων και της δυναμικής τους.

Χορεύουν: Τίτη Αντωνοπούλου, Κωνσταντίνα Μικρούτσικου, Σάνια Στριμπάκου, Νώντας Δαμόπουλος. Σόλο αυτοσχεδιασμός: Τίτη Αντωνοπούλου.
Μουσικη: Kronos Quartet, Claude Debussy.
΄Hxoι : Ιάσων Μιχαηλίδης


2. Νίκος Λυμπεράτος : 'συμφιλίωση'

Ένα σόλο εμπνευσμένο από το τραγούδι Famous Blue Raincoat του τραγουδιστή και ποιητή Leonard Cohen. Ένα τραγούδι. Ένα γράμμα. Ο έρωτας. Ο φίλος-“αντίπαλος''. Το ποιητικό έργο. Ο καλλιτέχνης και ο κόσμος.  Η δημιουργικότητα και η προσφορά. Η ειλικρίνεια, η συμφιλίωση στον έρωτα, στη φιλία, στην ποιητική δημιουργία και προσφορά.

Χορογραφία -ερμηνεία: Νίκος Λυμπεράτος
Μουσική: Leonard Cohen
Βίντεο: Άρης Κουτουλογενης
Διάρκεια: 20’

 

3. Μαίρη Ράντου : 'Chaos'
Xορογραφία, ερμηνεία: Μαίρη Ραντου
Video : Αλέξανδρος Νιάγκος
Ηχητικός σχεδιασμός : Nάσος Βούλγαρης

Το έργο “Chaos” είναι μια solo performance όπου μέσω του λόγου, της κίνησης και του πραγματικού οπτικοακουστικού υλικού απο το σύμπαν εξερευνά τον απρόβλεπτο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα πιο παράτερα πράγματα. Η ανατροφοδότηση κάθε νέου βήματος-κίνησης λαμβάνει υπόψη της τι συνέβη στο προηγούμενο. Μια επαναληπτική διαδικασία που σταδιακά γεννά το χάος. 

 


info : Χώρος Τέχνης 14η Μέρα, Καλλιρρόης 10 (ΜΕΤΡΟ: Ακρόπολη, ΤΡΑΜ: Βουλιαγμένης)  |  Ώρα :  | Τιμή εισιτηρίου :  Κρατήσεις : τηλ. 215.5207610 (ώρες λειτουργίας 16:00-21:00) 


 

dancepress