"Πρώτη ύλη" - Δημήτρης Παπαϊωάννου

primal-matter_web

Η Πρώτη 'Υλη του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει στο γκαράζ του Φεστιβάλ Αθηνών μετά από ένα χρόνο περιπλάνησης και επαναπροσδιορισμού. Ένα έργο που επιχειρεί τη μέγιστη ενεργοποίηση της φαντασίας χρησιμοποιώντας τα ελάχιστα υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα στο εργαστήριο του δημιουργού.

Η πάλη του σώματος με την εικόνα του ανιχνεύεται κατά μήκος της καλλιτεχνικής διαδρομής του Δημήτρη Παπαϊωάννου ήδη από το ξεκίνημά του στα 1986. Με την Πρώτη Ύλη (2012) γυρίζει πίσω στα βασικά σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου το σώμα-έργο διασταυρώνεται με την τραυματική ταυτότητα της σημερινής Ελλάδας: σώμα γυμνό και ντυμένο, σιωπηλό και ακρωτηριασμένο, σώμα – πεδίο μάχης σε διάλογο με την Ιστορία και τον παρόντα χρόνο, στο όριο μεταξύ ταυτότητας και ετερότητας. Ο πολυτάλαντος δημιουργός επιστρέφει ως περφόρμερ στη σκηνή με νέο συμπρωταγωνιστή, σε μια εκδοχή πιο ωμή, αλλά και πιο πλούσια από τις εμπειρίες μιας χρονιάς.

Το μουσικό θέμα της παράστασης είναι ένα ταξίμι σε μπουζούκι του Γιάννη Παπαϊωάννου.

Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Κοστούμι - Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Ηχητικός Σχεδιασμός: Κώστας Μιχόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη - Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Παραγωγής: Τίνα Παπανικολάου
Βοηθός Σκηνοθέτη - Διεύθυνση Σκηνής: Ντίνος Νικολάου

Με τους Μιχάλη Θεοφάνους και Δημήτρη Παπαϊωάννου

Παραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών (2012), 2 WORKS (2013)
Με την υποστήριξη του EMPAC

 


infoΠειραιώς 260, Ταύρος, Κτίριο Α │ ώρα έναρξης 21:00  Ημέρες παραστάσεων : Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή | Α' Κύκλος: 1-23 Ιουνίου, Β' Κύκλος: 27 Ιουνίου -14 ΙουλίουΤιμές εισιτηρίων : 25€, μειωμένο : 20€,  φοιτητικό, +65: 15€, ΑΜΕΑ, ανέργων: 5€  Πληροφορίες για αγορά εισιτηρίων, κάντε κλικ εδώ  |  www.greekfestival.gr


 

φωτο © Νίκος Δραγώνας

dancepress