Ανοιχτό Στούντιο στο Blackbox της ΚΣΟΤ

ksot-2013-web

Όπως κάθε χρόνο, πιστοί στο ραντεβού τους με το κοινό, οι σπουδαστές και οι καθηγητές της Κρατικής Σχολής Χορού (ΚΣΟΤ) θα παρουσιάσουν χορογραφίες αλλά και demo των τεχνικών που διδάσκονται στα τρία έτη του προγράμματος σπουδών.

Οι σπονδυλωτές παραστάσεις που κέρδισαν την αγάπη του κόσμου συνεχίζονται για ένατη χρονιά. Η καθιέρωσή τους σε ετήσια βάση οφείλεται στην ευτυχή σύμπραξη τριών παραγόντων: πολλών εξαιρετικών χορευτών, ενός επιτυχημένου προγράμματος και της επιθυμίας του κοινού να δει καλό χορό. Οι παραστάσεις θα φιλοξενούνται στον χώρο της Σχολής (Ομήρου 55), στην αίθουσα που ειδικά διαμορφώθηκε για παρόμοιες εκδηλώσεις (black box) με τη χορηγία του ιδρύματος Σ. Νιάρχου. Σκοπός είναι να διευρυνθεί το κοινό του χορού, να γίνει γνωστή η δουλειά που γίνεται στην ΚΣΟΤ παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες των καιρών, και να απολαύσουν όσοι προσέλθουν, τα ελπιδοφόρα βήματα των νεαρών χορευτών και μελλοντικών χορογράφων, λίγο πριν την είσοδό τους στον επαγγελματικό χώρο. 

Η βραδιά θα περιέχει σύντομα δείγματα (demo) των τεχνικών σύγχρονου χορού που διδάσκονται στη Σχολή, την νέα χορογραφία του Anton Lachky, καθώς και ρεπερτόριο από το έργο της Μάρθα Γκράχαμ Temptations of the Moon.

 

ANTON LACHKY : Γεννημένος το 1982, ο Anton ξεκίνησε το χορό στην ηλικία των 5 χρόνων κάνοντας μαθήματα στη folk dance company Maly Vtácnik. Συνέχισε τις σπουδές του J.L.Bellu Conservatory στην Banská Bystrica, όπου συνεργάστηκε με φίλους (Les SlovaKs) και συμμετείχε στο M.A.P.A. (Moving Academy for Performing Arts). Από εκεί πήγε για εκπαίδευση το 2001 στο Πανεπιστήμιο της Μπρατισλάβα και συνέχισε στο P.A.R.T.S., υπό την καθοδήγηση της A.Teresa de Keersmeaker, στο Βέλγιο. Ο Anton έγινε μέλος της Akram Khan Company το Μάρτιο του 2004 και για τα 2 επόμενα χρόνια έκανε διεθνή περιοδεία με την παράσταση “MA” σε 48 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ως χορογράφος, ο Anton Lachky έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει αρκετά διαφορετικά έργα. Κάποια από τα πιο γνωστά του είναι τα: "Twice Read", "Softandhard" για το Θέατρο του Ελσίνκι, "Heaven is the place" για την Πράγα , "Perfect Day To Dream" – με την Iceland Dance Company, "Kids in a play" για το Ζάγκρεμπ, "Mind a Gap" με τη δική του ομάδα, την Anton Lachky Company. Ως καθηγητής, είναι προσκεκλημένος σε θέατρα και ομάδες χορού από όλον τον κόσμο (Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Ισλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Κόστα Ρίκα, Φινλανδία, Ουγγαρία και Ελλάδα). Ο Anton Lachky είναι συνιδρυτής της Les SlovaKs Dance Collective. Δημιούργησαν τα έργα "Opening Night" (Οκτώβριος του 2007)  "Journey Home" (Νοέμβριος 2009), "Les SlovaKs - The Concert" (2010) και "Fragments" (2012). Από το 2007 οι Les SlovaKs κάνουν παραστάσεις και περιοδεύουν σε Ευρώπη, Αφρική, Κεντρική και Νότια Αμερική. Το Νοέμβριο του 2012 ο Anton ξεκίνησε τη δική του ομάδα Anton Lachky company, η οποία με έδρα τις Βρυξέλλες παρουσίασε την πρώτη της παραγωγή "Mind a Gap".

 


info: blackbox, Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Ομήρου 55, Αθήνα | Ώρα: 20.30 | Κρατήσεις : λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την κράτησή σας στα τηλέφωνα 210-3612263 & 210-3624249


 

dancepress