"Γη & ελευθερία" - Κολεκτίβα BelleVille

gheley8eria

Το γη & ελευθερία παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Χορού Ελλήνων Χορογράφων και είναι μία συλλογική παράσταση για εξωτερικό χώρο που εστιάζει στο δημόσιο χώρο ως έδαφος για πειραματισμό και καλλιτεχνική δημιουργία.

Μία πτώση επιχειρεί να ανοίξει μονοπάτια που συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον αποτρέποντας ένα ακίνητο παρόν. Εικόνες και επεισόδια διερευνούν εκ νέου τις έννοιες της συνύπαρξης, της εξέλιξης, της συγχρονικότητας και της μνήμης με αποτέλεσμα να επιτρέπουν την πιθανότητα εγκαθίδρυσης μιας ουτοπίας με γνώμονα τη σύνδεση του ανθρώπου με το γήινο, το προσιτό και το ανθρώπινο.

Σημείωση: Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα προς το μέρος του, αυτό απομακρύνεται δύο.
Όταν κάνεις δύο, αυτό απομακρύνεται τέσσερα.
Όταν κάνεις τρία αυτό απομακρύνεται έξι.
Και σε τι χρησιμεύει η ουτοπία;
Σε κάνει να προχωράς…

Το project γη & ελευθερία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2012 από την ανάγκη νέων καλλιτεχνών και μη, να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη προβληματική. Μέσα από 10 πολυστρωματικές δημιουργικές συναντήσεις, άνθρωποι από διαφορετικά πεδία δημιούργησαν τη δράση γη & ελευθερία η οποία παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2012 σε διάφορους δημόσιους χώρους της Αθήνας (Μεταξουργείο, πλατεία Συντάγματος, πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος και Γκάζι).


Ιδέα : BelleVille
Συμμετέχουν : Πωλίνα Κρεμαστά, Κωσταντής Μιζάρας, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Ευγενία Σιγαλού


H BelleVille είναι ένας έτερος τόπος | ιδέα | κολεκτίβα που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2011 από τη Χρυσάνθη Μπαδέκα & την Ελισάβετ Πλιακοστάθη. Σκοπός της BelleVille είναι να δημιουργεί αφορμές συνευρέσεων μεταξύ ανθρώπων με ποικίλα ενδιαφέροντα και να δίνει ελευθερία για πειραματισμό επάνω σε ιδέες με καλλιτεχνικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Δεδομένο και αφετηρία κάθε εγχειρήματος είναι η ενεργή συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων και η γόνιμη αλληλεπίδραση μεταξύ τους. H BelleVille αναπνέει μέσα στο χρόνο, φιλοξενείται μέσα σε διαφορετικούς τόπους και αναπτύσσεται με ποικίλους τρόπους.
Οι δράσεις της:

  • FRACTAL: σειρά συναντήσεων καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία - χορός, θέατρο, μουσική, εικαστικά - με στόχο να προκαλέσουν την επικοινωνία των συμμετεχόντων, να δημιουργήσουν γέφυρες στιγμιαίας διάδρασης και να ανοίξουν διάλογο για μελλοντικές πρωτοβουλίες πειραματικού χαρακτήρα
  • ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: περφόρμανς στο πλαίσιο του ανοιχτού εγχειρήματος συνύπαρξης ανθρώπων και ιδεών ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, όπου επιχείρησε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον διαλόγου μεταξύ του σώματος, του χώρου και του κοστουμιού.
  • Ready Steady Go: ανταλλαγή νέων στο Viterbo (Ιταλία) στο πλαίσιο ενός καλλιτεχνικού εργαστηρίου με θέμα το Περιβάλλον και την Καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.
  • γη & ελευθερία: μία πρωτοβουλία νέων, καλλιτεχνών και μη, σε εξέλιξη, να διερευνήσουν τη δυναμική του δημόσιου χώρου σε διάφορες περιοχές της πόλης. Το project ξεκίνησε το 2012 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Δια Βίου Μάθησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση».

Επίσης, η BelleVille συμμετείχε στο Therapeutic Photography training course το Νοέμβριο του 2011, στο Viterbo της Ιταλίας.

 


info: Ημερομηνίες και τόποι : Σάββατο 22 Ιουνίου: Πλατεία Βικτωρίας, Κυριακή 23 Ιουνίου: προαύλιο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 | Ώρα 20.30 | Τηλέφωνα επικοινωνίας για το ακριβές σημείο έναρξης : 6973401418, 6972284385 | Είσοδος ελεύθερη


 

dancepress